Saat 04.00’de başlatılan karla mücadele çalışması kapsamında 32 değişik iş makinesi ile 200 personel görev alıyor. Çalışmalar kapsamında depolarda hazır bulunan 500 ton tuz ve 70 ton solüsyon kullanılıyor. Şehrin ana arterlerindeki yollar ve kaldırımlara solüsyon kullanılırken, tüm mahallelerde de kar kürüme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Karla mücadele çalışmaları kapsamında ağaçlardaki karlar da temizlenerek ağaç üzerindeki kar yükü kaldırılıyor. Şu ana kadar şehir merkezinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazken, konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Halkımızın rahatı için 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Tabiri caizse hiçbir aracın tekerini kaydırmadık. Bu çalışmalarda görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Isparta Belediyesi karla mücadele kapsamında geçen kış 2 adet olan kaldırım kürüme aracını 7’ye çıkardı. Yine 5 adet greyder, 9 adet jacob iş makinesi, 4 adet yükleyici iş makinesi, 7 adet kar kürüme ve tuz serici aracı da mücadelede kullanılıyor. Aylar öncesinden hazırlanan program kapsamında karla mücadelede kullanılacak olan araçlar şehrin çeşitli bölgelerinde günler öncesinden konuşlandırıldı. Program kapsamında hangi personelin hangi saatte nerede ve ne kadar süre ile çalışacağı da yine aylar öncesinden planlandı. 
 
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu:
 
“Kış hazırlıklarımızı çok önceden yapmıştık. Hazır vaziyette bekliyorduk. İklimsel olarak kar yağışı bilgilerini almıştık. Bunun için en kısa sürede hakimiyet kurabilmek için bütün araçlarımızı şehrin gerekli noktalarına dağıttık ve burada 3-5 dakikayı kazanmak için bunu yaptık. Geçen yıl başarılı olmuştuk ve bu yılda başarılı olmak için çalışıyoruz. Hiçbir araç ve gereç eksiğimiz bulunmamaktadır. 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Stoklarımızda 500 ton tuz ve 70 ton solüsyonumuz var. Kar yağar yağmaz harekete geçtik. Vakit kaybetmeden karla mücadelede hâkimiyet kuruyoruz. Şehrimizde karla mücadele noktasında tüm çalışmalarımızı en güzel şekilde yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Geçen sene bir aracımızın tekerini kaydırmamıştık. Bu çalışmalardan halkımızın memnun kalacağını umut ediyorum. Bu çalışmalarımızla da hiçbir aracımızın tekerini kaydırmamaya uğraşıyoruz. 200 personelimizle çalışıyoruz, bu personellerimize de çok teşekkür ediyorum, onlarda gecenin behrinde sokaklarda bu çalışmaları aralıksız sürdürdüler”