Isparta'dan 17 yolcusuyla Yenişarbademli ilçesine doğru yola çıkan minibüs, etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye 11 saatte ulaşabildi.
     Edinilen bilgiye göre, Isparta Yenişarbademli arası yolcu taşımacılığı yapan Koçer Turizm'e ait minibüs, 2,5 saat süren yolculuğu, kar yağışı sonucu kapanan yollar nedeniyle 11 saatte tamamlayabildi.
     Seyahat firmasının ortaklarından Osman Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle minibüsü o gün kendisinin kullandığını, dün saat 16.00'da Yenişarbademli'ye gitmek üzere 17 yolcuyla yola çıktıklarını anlattı. Yenişarbademli'ye saat 03.00'te ulaşabildiklerini belirten Koçer, normal yol ve hava koşullarında yolculuğun 2,5 saatte tamamlanması gerektiğine dikkati çekti.
     Kar yağışı nedeniyle yolda trafik kazaları yaşandığını bunun da ulaşımı olumsuz etkilediğini belirten Koçer, ''Bazı yerlerde de kar yağışı nedeniyle yol kapalıydı. Yolun açılmasını beklerken çok zaman kaybettik. 55 kilometre mesafedeki Eğirdir'e bile 5 saatte ulaşabildik'' dedi.
     Koçer, 3 yıllık taşımacılık hayatındaki en uzun Yenişarbademli yolculuğunu yaptığını belirterek, tüm olumsuzluklara rağmen sağlıklı şekilde yolcularını evlerine ulaştırdığı için de mutlu olduğunu dile getirdi.
     Yolculardan Oğuz Sakaldaş ise, sabah 2,5 saatte gittikleri Isparta'dan, 11 saatte geri dönmenin şaşkınlığını yaşadığını söyledi. Yolculuk boyunca gördüğü trafik kazaları nedeniyle zaman zaman endişelendiğini ifade eden Sakaldaş, ''Kaptanımıza teşekkür ediyorum. Eve dönebildiğim için mutluyum. Bir süre yolculuk yapmayı düşünmüyorum'' diye konuştu.