Bayrama 3 hafta kala otobüs biletleri tükendi 31 Aralık'ta Kurban Bayramı ile yılbaşının çakışması dolayısıyla otobüs biletlerinin tamamı bitti.

Isparta Petrol Halkla İlişkiler Müdürü Azmi Özdemir, normal gidiş ve dönüşlerin tamamının şu anda dolduğunu bildirdi. Kurban bayramlarının diğer özel günlere göre daha sıkıntılı geçtiğini belirten Özdemir, ek sefer çıkardıklarını ancak ek seferlerinde şu anda dolmak üzere olduğun belirtti.

Kurban Bayramının yanı sıra Yılbaşı tatilinin de olması nedeniyle bu sıkıntıların yaşandığını söyleyen Özdemir konuşmasında şunları kaydetti; “ Sürekli yolcularımız gerek gidişlerde gerekse dönüşlerde biletlerin yok satmanın sıkıntısı içerisindeyiz.

Yolcularımıza önerilerimiz gidiş ve dönüşlerde gerekirse birer günlük fedakarlık yapsınlar ve D1 ve D2 belgesi olmayan korsan firmalarla yolculuk yapmasınlar. Bu tür yolculuğun 3 sakıncası var; 1- korsan firmalar parkta yatan araçlar ve ya şehir içi çalışan araçlardır. Bu yüzden uzun yolda sıkıntı yaratabilirler.

2- yol kontrollerinde trafik ekipleri tarafından tespit edilmeleri halinde yolcular olay yerinde araçtan tahliye edilerek araç bağlanır. Bu durumda hiçbir yolcunun trafik ekiplerine gecenin bir yarısında “Bizi dağ başında indiremezsiniz” demesi gibi bir lüksü bulunmuyor. 3- bu en önemlisi bu tür araçlarda ferdi kaza sigortası yerine geçen koltuk sigortası yok” dedi.

Yaşanan bu sıkıntılar Kurban Bayramı ile yılbaşının aynı günler olması ve öğrencilerin vizelerinin bitmiş olmasına bağlayan Özdemir ayrıca son günlerde çıkan 1 YTL"ye bilet olanağına hodri meydan diyerek kendilerinin 25 YKR"den satacaklarını söyledi. Sabah 09.00-19.00 saatleri arasında ilk olarak gelecek olan 4 yolcuya 25 YKR"den bilet satılacağını belirten Özdemir, hizmette sınır tanımadıklarını ve müşteriler ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.