-ENGELLİLERE BİR GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK UYGULAMASI
-ISPARTA GENERAL İHSAN ALPER KIŞLASI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN
TÖRENDE 26 ENGELLİ ANT İÇTİ
-ÇOCUKLARINI ASKER KIYAFETİ İÇİNDE GÖREN ENGELLİ YAKINLARI
DUYGULU ANLAR YAŞADI

Isparta'da temsili askerlik eğitimi için İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı General İhsan Alper Kışlası'na getirilen 26 engelli ile aileleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz ve askeri erkan tarafından karşılandı.
 

Önce İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı hakkında bilgilendirilen engelliler, vatani görevini yapan askerlerin yardımıyla sağlık taramasından geçirildikten sonra askeri kıyafetlerini giydiler. Havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı alanda kısa süreli teorik eğitime tabi tutulan engelli askerler, silahları tanıdılar, komutları öğrendiler.
 

Törende konuşan Alay Komutan Vekili Piyade Yarbay Yalçın Ölmez, kalpleri askerlik aşkıyla çarpan, ancak sağlık durumları nedeniyle bu arzularını gerçekleştiremeyen engelliler için böyle bir tören düzenlendiğini kaydetti. Engelli askerlere seslenen Ölmez, şunları söyledi:
 

''İçtiğiniz andın anlamını çok iyi kavrayınız. Çünkü bu ant askerin mesleğine yürekten bağlanışın ve yüksek sesle dünyaya haykırışın ifadesidir. Bu sebepledir ki vatan, millet, bayrak uğruna canımızı seve seve vereceğimize dair ettiğimiz bu yemin başkalarının ettiği yemine benzemez. Tarih boyunca olduğu gibi her gün verdiğimiz şehitler de bunun kanıtıdır. Bugün hayatınızdaki en önemli günlerden birini yaşıyorsunuz. Türk askeri olmanın, onurunu, gururunu ve sorumluluğunu taşıyacaksınız.''
Temsili askerlik uygulamasına katılan askerler adına konuşan Mehmet Erkan Büyükküpçü de askerlik duygusunu güzel bir duygu olduğunu belirtti. Bir günlük de olsa bu duyguyu yaşadıklarını dile getiren Büyükküpçü, ''Askerliğimi tam olarak yapmak isterdim ama bir günlük de olsa bu duyguyu tattım'' dedi.
 

Tören, engelli askerlerin ant içmesiyle sona erdi. Törende aileler duygulu anlar yaşadı.