ISPARTA YENİŞARBADEMLİ ŞEHİT HÜSEYİN GÖKHAN ERİÇ BARAJI 28 BİN 500 DEKAR ZİRAİ ARAZİYİ SULAYACAK

DSİ Isparta’ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta İlimizde nasibini almaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’Akdeniz Bölgesi Gelişim Projesi (AKDENİZ GEP) kapsamında bulunan Isparta İlimizde Isparta şehir merkezine yıllık 10 milyon m3 içmesuyu sağladık. 12 baraj ve 5 gölet inşa ettik. 374.123 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 560 milyon TL zirai gelir artışı sağladık ve 115 derenin ıslahını tamamladık. Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajında depolanacak su ile 28.500 dekar zirai arazinin cazibe ile sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

Genel Müdür Acu;’’ Projede dolgu çalışmalarının devam ettiğini belirterek, temelden yüksekliği 44,00 metre olacak barajın tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 42 milyon 750 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Proje ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır. ‘’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.