Isparta’da sebze ve manav esnafı, zarar ettiği gerekçesiyle kentin çeşitli noktalarındaki 6 pazara çıkmama kararı aldı.
 
Sebze ve manav esnafının bu kararı Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi oldu. Karara kurulmayan Pazar yerlerinden biri olan Fatih Mahallesinin sakinleri tepki gösterdi. Pazarlarının yeniden kurulmasını istediklerini belirten Fatih Mahallesi sakinleri, "Hiçbir siyasi parti bize oy istemeye gelmesin" diyerek tepkilerini dile getirmişlerdi.
 
Kentte yaşanan tartışmalarla ilgili Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk kez konuştu. Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında kapatılan Pazar yerlerini gündeme getiren isim Demokrat Partili Kadir Özkan oldu. Kapatılan pazar yerleri ile ilgili bilgi sahibi olmak istediklerini belirten Demokrat Partili Özkan, "Fatih Mahallesinde vatandaşlar ayaklandı. Tartışmalar yaşanıyor Isparta gündeminde. Hatta mahalle sakinleri Çarşamba gününe kadar Belediye Başkanından bir açıklama gelmezse belediyeye yürüyeceklerini ifade ettiler. Siz bununla ilgili ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz" dedi.
 
Özkan'ın bu açıklamalarının ardından konuşan Başkan Günaydın, pazarların kapatılmasından belediyenin sorumlu olmadığını söyledi.
 
Sebze ve manav esnafıyla dün bir araya geldiğini belirten Günaydın, toplantıda esnafa aktardıklarını meclis üyeleriyle paylaştı.
 
Fatih ve Zafer pazarlarının tek bir pazarda birleştirilebileceğini söyleyen Başkan Günaydın, "Hakikaten 28 pazar fazla. Çünkü açmak kolay kapatmak zor. Manav esnafımıza keşke bunu 2 yıl önce beraber yapsaydık da vatandaşı alıştırsaydık dedim. Çünkü şu anda hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama AB standartları geliyor. Avrupa Birliği standartları gereği kapalı pazar yerleri açılacak.
 
Biz bunun gereğini yapmak için fiziki çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha önceki belediye başkanlığı dönemimde Halıkent, Cuma pazarına yerler yaptık. Şimdi de Davraz ve Işıkkent'e yapıyoruz. Kapalı Pazar yerlerimiz oluyor. Bir yıl öne çektiler bu AB Standartlarını. 2014 yılında geçilmesi gerekiyor. Bizde 1 yıl içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Onun için esnafa sabredin dedim. Onlar da anlayışla karşıladılar. Görüşmelerimiz sürüyor. " ifadelerini kullandı.
Başkan Günaydın'ın konuşmalarının ardından söz alan Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk ise, pazarların kurulmamasından daha çok Isparta’da ticari döngünün olmamasına çözüm bulunmasını istedi.
 
Başkan Günaydın'ı mimar gözüyle bakmakla suçlayan Selçuk ile Günaydın arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
 
Konuşmaların ardından meclis toplantısı diğer gündem maddelerinim görüşülmesiyle sona erdi.