Isparta Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü binalarının inşaat sürecinin tamamlanarak faaliyete geçmesi ile birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunu azalmak amacıyla imar planında görünen alternatif Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinden geçen 281.caddeyi faaliyete sunmak amacıyla yaptığı stabilize çalışmalarında sona geldi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu kapsamda Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinden geçerek yeni bölge hastanesi ile Anadolu ve Modernevler Mahallelerine de hizmet verecek 1200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki 281 Caddedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, şehir hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü binalarının bu yolu kullanabileceğini yine Eğirdir istikametinden gelen araçlarında bu yolu kullanmasıyla birlikte Migros Kavşağında da rahatlama olacağını söyledi. Yol üzerinde bulunan demiryoluna hemzemin geçit yapılacağını kaydeden Başkan Günaydın, yolun devlet yolu olduğunu, bu işi belediye olarak üstlendiklerini dile getirdi. Caddenin devamında park ve bahçeler müdürlüğünün bulunduğunu buradan yol terki gerçekleştirdiklerini ve Eğirdir yol bağlantısının gerçekleştiğini aktaran Günaydın, bölgede bulunan DSİ’nin de o bölgeden terk gerçekleştirmesiyle bu bölgedeki yolunda genişleyebileceğini belirtti.

Günaydın, “DSİ’mizde bu konuda yardımcı olmak istiyor. Bu konuya duyarlılar. Yolumuzun bahar aylarında tam olarak randumana gireceğini düşünüyoruz. Şimdi yolumuzu stabil hale getirerek geçici olarak çalıştıracağız. Bahar aylarında da asfaltını gerçekleştireceğiz” dedi.