Defterdar Rahmi Turan, 2B arazilerinin satışını düzenleyen yasada yapılan son değişikliğin meclisten geçtiğini belirterek; “Tarım arazilerindeki indirim oranı % 50’ye yükseltildi. İndirimin yanında taksitlendirme fırsatı da getirildi. Hak sahiplerinin bu imkandan yararlanmaları kendi menfaatleri icabıdır” dedi.
 
Kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını düzenleyen yasada son değişiklik 6 Mart Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’den geçti. Daha önce 2B arazilerinin satışında peşinat zorunluluğu kaldırılmıştı. Bu defa tarım arazilerinin satışında yüzde 50 indirim uygulaması ve indirimle birlikte taksitle ödeme imkanı getirildi.
TURAN; “PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM % 60’I BULACAK” 
Bu durumun 2B arazisi hak sahipleri için güzel bir imkan olduğunu ifade eden Defterdar Rahmi Turan, tüm hak sahiplerini bu imkandan yararlanmaya çağırdı. Defterdar Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kabul edilen yasa ile büyüklük ve sayı sınırı getirilmeden tüm tarım arazilerinde, satış sırasında arazinin rayiç değerinin % 50’si alınacak. Eğer bu bedel peşin ödenirse indirim % 60 olacak. Yani rayiç bedelin % 40’ını ödeyen yıllardır kullandığı 2B arazisinin tapulu sahibi olacak. Buna ilaveten aynı arazi için son beş yılda ecrimisil olarak ödenen miktarlar da düşüldükten sonra ödenecek miktar belirlenecek.
“TAKSİT SAYILARI DA UZATILDI”
Ayrıca taksitli ödeme yapmak isteyenler için vadeler uzatıldı. Mücavir alandaki tarım arazilerinde ödeme vadesi 3 yıldan 5 yıla, taksit sayısı da 10 çıkarılırken, kırsal alandaki arazilerde vade 4 yıldan 6 yıla, taksit sayısı da 12’ye çıkarıldı. Geçimini sağlamak için üzerinde tarım yaptığı alanlara sahip olmak isteyen vatandaşlar için büyük kolaylık sağlanırken, yasa ile 2B haricindeki hazine arazilerinde de aynı indirim oranı kabul edilmiş oldu. Ayrıca arazi üzerine ikamet amaçlı ev ve müştemilat yapanlar da bu haklardan faydalanabilecek. Böylece zilliyet sahiplerinden peşinat yatıramayanlar hak kaybına uğramaktan kurtuldukları gibi, ödemelerde de büyük kolaylık yakalamış oldular.
“TARIM ARAZİSİNİ İŞLEYENE BÜYÜK KOLAYLIK” 
Tarım yapılan 2B arazileri için getirilen indirimle gelir düzeyi düşük, geçimi için araziyi işleyen ve tarım yapılır hale getiren vatandaşlar bu arazilerinin bedelini daha kolay bir şekilde ödeyebileceklerdir” dedi. 
“ISPARTA’DA RAYİÇ BEDELLERİ 
40 İLA 80 KURUŞ OLARAK BELİRLEDİK” 
Defterdar Rahmi Turan, yasa ile indirim oranı yükseltilen tarım yapılan 2B arazileri için Isparta’da yaptıkları belirlemelerde rayiç bedelleri dekar başına 40 ila 80 kuruş olarak belirlediklerini ve bunun da vatandaşın rahat bir şekilde ödeyebileceği fiyat olduğunu sözlerine ekledi.