Arazilerin ücretlendirmesindeki uyumsuzluğun düzeltilmesinin ardından bedellerinin hak hasiplerine bildirilerek ilgili banka hesabına yatırılmasının talep edildiğini ifade eden İl Defterdarı Rahmi Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bu yılın başında halk arasında ‘2B Yasası’ olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş alanlar için çıkarılan yasa ile vatandaşların yıllardır kullandıkları diğer bir deyişle işgal ettikleri arazileri kendilerine satarak vatandaşlarımızın mülk sahibi yapma adına güzel bir çalışma ortaya konulmuştur.
 
Yasanın çıkması ile birlikte tüm illerde Kadastro Müdürlükleri bu tür arazileri yani 2B arazilerinin tespitine başladı ve halen bu çalışmalar devam etmektedir. İl Defterdarlığı olarak bu konuda Kadastro Müdürlüğümüzle istişare halinde çalışıyoruz. Onlar arazinin testipiti yapıyor bizde ücretlendirmesini yapıyoruz. 
 
Bu konuda sadece il içi istişarenin yanı sıra iller arası istişare de yaparak yaşanabilecek uyumsuzlukları da ilk elden ortadan kaldırıyoruz. Örneğin; komşu illerimiz Antalya veya Burdur’un Isparta’ya bakan sınırındaki bir 2B arizisi için bu illerin yetkili kurumları bin lira fiyat belirlemiş, bunun yanında Isparta sınırları içinde kalan aynı bölgedeki 2B arazisi için 200 TL fiyat belirlenmiş ise bu uyumsuzluk iki ilin yetkili kurumları arasında istişare edilerek makul bir fiyat belirlemesi yapılarak ortadan kaldırılıyor. Bir anlamda aynı bölgede olmasına rağmen büyük fiyat farklılıkları düzeltilmiş oluyor” dedi. 
 
İl Defterdarı Rahmi Turan, 2B’de müracatta bulunmuş hak sahiplerine, sahip oldukları arazinin bedeli yapılan istişareler sonucu belirlendikten sonra hak sahibi de belirlenen rakamı ilgili banka hesabına yatırdıktan sonra tapusunu kendisine verdiklerini sözlerine ekledi.