MHP’li Başkan, AK Parti ile CHP arasındaki belediyelerin yardım hesaplarına bloke konması tartışmalarına katıldı..
 
MHP’li Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, CHP’li belediyelerin yardım hesaplarına bloke konması sonrası başlatılan tartışmaları eleştirdi. Tütüncü, “11 Mart’ta ilk vaka çıktığında 3 gün sonra tüm belediyelere genelge gönderildi. Yardım karmaşası olmaması için kampanya açılmaması tek elden yardım kampanyası yapılacağı üstüne basa basa genelge ile söylendi ama neredeyse 1 ay geçti ‘belediyeler yardım kampanyası açmalı mı açmamalı mı’ diye konuşuyor. Devletimize güvenelim” dedi.
 
 
Yalvaç Belediye Başkanı MHP’li Halil Hilmi Tütüncü, Soner Toros’un Instagram Canlı Yayınına konuk oldu. Koronavirüs sürecinde Yalvaç Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değinen Tütüncü, CHP ile AK Parti arasındaki belediyelerin yardım hesaplarına bloke konması konusundaki tartışmaya katıldı: Yardım karmaşası olmasın diye 3 ay önce uyarıldık.
 
Yalvaç Belediye Başkanı Tütüncü, Belediye olarak koronavirüs ile mücadeleyi birinci sıraya aldıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Belediye olarak koronavirüs ile mücadeleyi birinci sıraya aldık. Koronavirüs Türkiye’de 11 Mart’ta ilk olarak ortaya çıktı. Biz bugünleri öngörerek şubat ayında dezenfekte konusunda çalışma başlattık. Mart ayının ilk haftasında halkımıza duyurmadan dezenfekteye başladık. Aynı anda larva mücadelesini de başlattık. Yalvaç’ın en ücra köşesine varıncaya kadar, sadece kamu, kurum ve kuruluşlar değil eczaneler, bankalar, özel işyerleri, sanayi olmak üzere her yeri dezenfekte ettik. Dezenfekte ve yıkama çalışmalarında hız kesmedik. Yalvaç itfaiyesi olarak her yere yıkadık. Birkaç belediyemize de destek verdik. ​

Hafta sonu sosyal medyada bazı bilgiler paylaşıldı. Isparta için 600, Eğirdir’de 40, Yalvaç’ta 60 var diye yayın yapıldı. Telefonlarım susmadı. Koronavirüs var gibi panik oluştu. Vatandaşlarımıza üstüne basa basa söylüyorum 1 tane bile vaka yoktur. Bu süreç içerisinde ateşli hastalık, grup, enfeksiyon hastalığı olup da koronavirüs şüphesiyle Isparta’ya sevk edilenler olabilir ama pozitif vakamız yok.

Temennimiz tüm vatandaşlarımız devletimizin aldığı kararlara uyması. Devletimizin 5 bin yıllık geleneği var. Devletimiz bir karar aldıysa sorgulamamalı. ‘Sokağa çıkmayın’ deniyorsa çıkmayalım. Kurallar boş yere konmuyor. Çınaraltı’nda çayların keyifle yudumlamak istiyorsak herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. İzolasyon kuralına uyalım, evde kalalım.
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu. ‘Sokağa çıkma olsun’ diyen bir anlayış ‘neden sokağa çıkma yasağı’ kondu demeye başladı. Veya Cumhurbaşkanlığımızın açmış olduğu yardım kampanyası.11 Mart’ta ilk vaka çıktığında 3 gün sonra tüm belediyelere genelge gönderildi. Yardım karmaşası olmaması için kampanya açılmaması tek elden yardım kampanyası yapılacağı üstüne basa basa genelge ile söylendi ama neredeyse 1 ay geçti ‘belediyeler yardım kampanyası açmalı mı açmamalı mı’ diye konuşuyor. Devletimize güvenelim.”