I- Isparta ‘Deniz’e inmeli II- Duble Yol bitirilmeli III- Gül Çiçeği ‘Stratejik Ürün’ olsun IV- Kozmetik Laboratuvarı kurulsun V- Pisidia UNECSO Listesi’ne alınsın 8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası’nda; Isparta, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’ndan 5 alanda talepte bulundu.

I- Isparta ‘Deniz’e inmeli

II- Duble Yol bitirilmeli

III- Gül Çiçeği ‘Stratejik Ürün’ olsun

IV- Kozmetik Laboratuvarı kurulsun

V- Pisidia UNECSO Listesi’ne alınsın

8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası’nda; Isparta, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’ndan 5 alanda talepte bulundu.
 
YHT VE LİMAN’A ERİŞİM: Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımı istiyoruz. Gümüşgün (Baladız/ Keçiborlu)- Antalya arasındaki 133 KM’lik hatta yük taşımacılığı odaklı demiryolu istiyoruz. Isparta, demiryolu ile ‘Deniz’e (‘- Antalya Limanı’na’) inmelidir.

KARAYOLU AĞI: Yol medeniyettir. Orta Anadolu’yu güneye bağlayan stratejik kent Isparta için Çift Yol yatırımları yapılmalıdır. Dereboğazı (Isparta- Antalya) ÇİFT YOL haline getirilmelidir. Otoban Ağı’na mutlak surette Isparta da dâhil olmalıdır. Isparta- Konya ÇİFT YOL olmalı

TİFTİK, KOZA, FINDIK, ÇAY’A DESTEK VAR. GÜL ÇİÇEĞİ’NE YOK: Isparta Dünya Gül Çiçeği’nin yüzde 65; Gül Yağı’nın yüzde 61’lik dilimini üretiyor. Ancak Devlet desteği çok kısıtlı… Oysa Tiftik, Koza, Fındık, Çay destekleniyor. Gül Çiçeği de ‘STRATEJİK ÜRÜN’ olsun

KOZMETİK ANALİZ LABORATUVARI: Isparta, Dünya Kozmetik Endüstrisi’nde çok büyük önem taşıyor. Isparta’da Kozmetik Analiz Laboratuvarı kurulmalı. Isparta’daki şirketler, analiz ve akreditasyon için İtalya’ya gitmek zorunda kalıyor. Bu hem zaman hem de Millî Servet için büyük kayıp

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ: Isparta bir ‘Uygarlık Alanı’…. ‘Medeniyet Alanı’… Kadim Topraklar. Birleşmiş Milletler (UN) Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girecek büyük değerleri var. İlk planda Yalvaç sınırları içerisindeki Pisidia Antiokheia UNESCO Dünya Kültür Mirası Kesin Listesi’ne alınmalıdır.

3 DAKİKADA 5 BÜYÜK RÜYA

8’inci Ticaret ve Sanayi Şurası Ankara’da hayata geçirildi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu 81 kenti, 3’er dakika süre ile dinledi.

Isparta tarafında Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen konuştu. Başdeğirmen aynı zamanda Ticaret Borsası (ITB) ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nı (YTSO) temsilen de konuştu.

Akdeniz