Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, "Bugün üç hayat daha soldu. Kaç anne ve kaç baba evlatsız kaldı; kaç evlat annesiz" diyerek tepki gösterdi. Yapılan açıklamada; "Bugün üç kadının yaşamına canavarca hislerle son verildi. Bugün de insanlık ayıbının adı Aylin SÖZER oldu, Selda TAŞ oldu, Vesile DÖNMEZ oldu. Bugün üç kadın daha erkek hegemonyasının, örfün, adetin, toplum baskısının kurbanı oldu.

Unuttuk. Toplumu doğuranın ve yetiştirenin kadın olduğunu, her evladın bir annesinin olduğunu, yeniden doğan ne varsa onu da yeşertenin kadın olduğunu unuttuk. En nihayetinde utanmayı da unuttuk. Ülkemizde şiddeti önlemek için düzenlenen mevzuatların, öngörülen, uygulanan tedbirlerin yetersizliği, toplumdaki yanlış algının yıkılamaması, değişmemesi, eğitimsizlik gibi birçok sebeple kadınlara yönelik fiziksel, ekonomik, psikolojik ve bilimum şekilde şiddet uygulanmaktadır.

Bu şiddet her geçen gün artmakta yaşam hakkı kadınlarımızın elinden alınmaktadır. Ne yazık ki toplumun bu kanayan yarasına kesin bir çözüm üretme çabasında eksiklikler bulunmaktadır.Biz Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak kadına şiddet haberlerine alışmadık, alışmayacağız. Her kadının sesi ve mağduriyetinin takipçisi olup, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi daima sürdüreceğiz.

Kadın hakları mücadelesinde öncü isimlerden olan Türkiye’nin ilk kadın avukatı Av. Süreyya AĞAOĞLU’nu vefatının 31. Yıldönümünde andığımız bugünde bu kıymetli insanın vermiş olduğu mücadeledeki kararlılığından ders almamız gerekmektedir. Üzülerek belirtilmelidir ki bu ülkenin kadınlarının her biri bu elim şiddet olaylarının mağdur adaylarıdır. Biz Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak yaşanan bu şiddet olaylarını kınıyor ve dünyanın hiçbir yerinde kadına karşı şiddetin hiçbir türlüsünün yaşanmamasını temenni ediyoruz.