Isparta’da 3 yıl önce kayıp olduğu bildirilen A.Ş (25)’nin öldürüldükten sonra cesedinin yakılarak bir dere kenarına gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak A.Ş’nin eski eşi M.A(32) ve kardeşi H.A.A(23) cinayet zanlısı olarak mahkemeye sevk edildi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın bir yıl önce göreve atanmasının ardından oluşturulan özel ekip sayesinde kayıtlarda yıllarca kayıp olarak görünen şahısların bir cinayet sonucu yaşamını kaybettikleri ortaya çıktı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri en son yaptıkları çalışmada 3 yıl önce kaybolan A.Ş(25)’nin eski kocası M.A(32) tarafından öldürüldükten sonra cesedinin yakılarak Gönen ilçesinde bir dere kenarına gömüldüğünü ortaya çıkardı. Edinilen bilgiye göre; 24 Mart 2008 tarihinde Bahçelievler mahallesinde kayıp olan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan A.Ş'nin bulunması için çalışma başlatıldı. Kayıp bayanın eski eşi M.A'yı yakın takibe alan ekipler A.Ş’nin Ulan mevkiinde tarlada odun parçası ile başına vurularak öldürüldükten sonra cesedinin olay yerinde yakılarak çuval içine konulduktan sonra derenin kenarına gömüldüğü bilgisine ulaştı.

13 Haziran 2011 tarihinde cinayet zanlısı M.A ve kardeşi H.A.A'nın verdiği ifadeler doğrultusunda söz konusu yerde kazı çalışmaları yapıldı. Yanık toprak parçalarından hareketle söz konusu yerde bazı kemik parçaları bulundu. Kazı sonrasında çuvalın içinde kayıp bayana ait yanmış kemik parçaları ve eşyalar bulundu. Cinayet zanlısı M.A ve kardeşi H.A.A  ifadesi alındıktan sonra adliyeye çıkartıldı.

 ÖZEL EKİP KURDUK
 Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, göreve gelmesinin ardından kayıp şahıslar, faili meçhuller, çek senet mafyası ve tefecilik suçlarına karşı özel bir ekip kurduklarını söyledi. Ekibin konusunda uzman personellerden oluşturuğunu belirten Gürkan, “Bu personelimiz suç araştırma, analiz, teknik olarak görüntü ve fotoğraf inceleyicisi konularında uzmanlar.

Ekipler tarafından geçmişe yönelik dosyalar raflardan indirilerek titiz bir çalışma sonrasında ön araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalar neticesinde üç yıldır kayıp olan kadın, eski kocası tarafıdan öldürülerek yakıldıktan sonra gömülü vaziyette bulundu.

Bunun dışında yine bir yıl önce kayıp olan M.Ç isimli bayanda, de eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldükten sonra evin bahçesine gömülü olarak bulundu. Her iki olaydada sanıklar adalete teslim edildi." dedi.