Biliyoruz ki Büyük Zafer’in 97. yıl dönümünde, Milli Mücadele ile kazandığımız değerlerin çoğunu kaybettik. Kurgulanmış siyaset eliyle yaratılan algı operasyonlarıyla rejim dönüştürülmüş, demokrasiden ve parlamenter sistemden vazgeçilerek hukukun üstünlüğü yok edilmiş ve çağ dışı bir yönetim anlayışına teslim olunmuştur.
Biliyoruz ki geçmişte emperyal kuvvetlerin silahlı unsurlarıyla başaramadığını, bugün, ne yazık ki uluslararası şirketler planlı bir şekilde yapar hale gelmiştir. 
Atatürk Devrimi; Milli Mücadeleden doğan, onurlu ve milli duruşu sağlayan, ulusumuzu yok olmaktan kurtaran, milletimize uygar dünyanın kişilikli parçası olmanın önünü açan,  anti emperyalist ve anti kapitalist bir ideolojidir. Hem ulusal hem de evrenseldir. Bundan rahatsız olan güçler öncelikle ulus devletimizi hedef almıştır. İşbirlikçi ve taşeron siyasi zihniyet milletimizi ayrıştırmış, zenginliklerimizi yok etme çabasına girmiştir.
Atatürkçü Düşünce Derneği; yaşadığımız sorunların farkındadır, nedenlerinin de bilincindedir. Büyük Atatürk’ün eşsiz manevi liderliğinde Yeniden Milli Mücadele ruhuyla yolumuza devam etmekteyiz. 
30 Ağustos emperyalizme atılan bir büyük tokattır. Her 30 Ağustos emperyal güçlere ve işbirlikçilerine karşı yeni zaferlerin müjdecisidir. 

Büyük Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU