Isparta’nın içme suyu temin ettiği Eğirdir Gölü’nün korunması amacıyla yapılan havza koruma planı taslağına son şekil veriliyor. İmza aşamasına gelen özel hüküm çalışmasıyla ilgili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Özel hükmün taslak çalışmalarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “Taleplerimiz yerine gelmediği zaman Isparta’dan kalkıp 30 bin kişiyle bakanlığın önüne yığılırız” dediğini belirten Bilgiç, “Çünkü biz burada haklı bir dava güdüyoruz” şeklinde konuştu.
 
İl Genel Meclis üyeleri ile bölge muhtarları ile birlikte çok ciddi bir savaş verdiklerini belirten Milletvekili Bilgiç, “Özel hüküm çalışmaları esnasında ikinci taslak imza aşamasına geldiğinde bizim istediğimiz gibi değil. Böyle olmaz dedik ve durumu düzelttik. Üçüncü taslak önümüze geldiğinde Sayın Bakana ve Sayın Müsteşara bizim istediğimiz gibi olmazsa Isparta’da kalkıp 30 bin kişi bakanlığın önüne yığılırız dedim. Bunu sayın bakana ilettim. Ondan sonra da yeniden bir çalışma içerisine girildi.”
 
Bilgiç: “Özel hüküm duble yola engel değil
 
Özel hükmün Isparta-Konya arasında yapılacak olan duble yola engel olmayacağını ifade eden Bilgiç, “Isparta-Antalya duble yolu ve diğer duble yol çalışmalarında herhangi bir sıkıntı yok. Bazılarının ihalesi bile yapıldı. Ancak Beyşehir ile Şarkikaraağaç arasındaki 55 kilometrelik mesafe planda yok ama 2013 çift yol stratejisi içerisinde yer alacaktır” dedi.