Hayırlar vakfına bağlı, Hayırlar Yatılı Kız Kuran Kursunda hafızlığı başarıyla bitiren 30 hafizeye düzenlenen törenle taçları giydirildi.

Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, İl Müftüsü Bayram Şahin ve halkın yoğun katılımıyla düzenlenen törende kısa bir selamlama konuşması yapan Hayırlar Vakfı Başkanı Rıfat Yılmaz; “Bugün mutlu ve gururlu bir günü hep birlikte yaşıyoruz. 30 hafız kızımız Kuranı Kerim yolunda hizmet kervanına katılıyorlar. Allah yollarını açık etsin.

Şuan kursumuzda 150’si yatılı olmak üzere toplam 380 öğrencimiz var. Bütün bu yavrularımız burada temel din eğitimi ile birlikte Kuranı Kerimi öğreniyorlar, ezberliyorlar. Bütün bu hizmetler siz saygıdeğer vatandaşlarımızın katkılarıyla olmaktadır. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Kuran kurslarının Isparta’nın kalesi, muhafızı olduğunu söyleyen İl Müftüsü Bayram Şahin Isparta gibi bir ilde müftü olduğu için şanslı olduğunu kaydetti.

Kuran ve ezanın yasaklı olduğu yıllarda bile Isparta’daki kuran kurslarının görevlerini layıkıyla devam ettirdiklerini belirten Milletvekili Recep Özel; “Hayırlar vakfı 72 yıllık bir çınar. Burada Kuranı Kerim dersi hiç durmadan devam etmiş. Bu çok önemlidir. Cumhuriyet tarihinde kuran okumanın yasaklandığı yılları unutmayalım lütfen. İşte o yıllarda bu manevi ilim yuvalarında din diyanet hizmetleri hiç aksatılmadan devam etmiştir.

 Bizlerden mesaj bekleyen gençlik var.   Bu noktada cami hocalarımıza büyük görevler düşmektedir. Çünkü hocalarımız gençlerimiz için rol modeldirler” dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise kuran kurslarının yasal zemine kavuştuğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Onun önderliğinde kuran yolunda hizmet veren vakıflar, dernekler ve kurslarımız yasal bir statüye kavuşturuldu. Bu çok önemli bir kazanım oldu. Elhamdülillah, çok şükür şimdi her Müslüman kardeşimiz istediği gibi giyiniyor ve istediği gibi dinini özgürce yaşıyor. İşte hafız kızlarımız bu özgürlüğün eseridir. Hafizelerimizi tebrik ediyorum, ailelerini tebrik ediyorum. Allah yollarını açık etsin.”

Protokol konuşmalarından sonra program sadece bayanlara özel olarak devam etti. Ve 30 hafız kıza taçları bayan hocaları tarafından giydirildi./ İbrahim DEMİRAYAK