İl merkezi nüfusu hızlı bir şekilde artan Isparta’da artık vefat edenleri defnedebilecek bir mezarlık bulmak o kadar kolay değil. Genişleme çalışması yapılan Asri Mezarlık, neredeyse kapasitesini doldururken, diğer mezarlıklarda da yer bulmak o kadar kolay olmuyor. Bu konudan sorumlu olan Isparta Belediyesi, mezarlık taleplerinin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi konusunda eleştiriliyor.
Mezarlık sıkıntısı çeken ve bu konuyu sürekli gündeme getiren yerleşim merkezlerinin başında Davraz Mahallesi geliyor.

25 bin nüfuslu mahallede vefat edenleri defnedecek mezarlık bulunmakta zorlanıyor. Mahalleye yakın olan Karaağaç Şehitlik Mezarlığı'nda yer bulunamıyor, paralı uygulama nedeniyle Akyol Mezarlığı'nda da herkes yararlanamıyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Ören, 2 yıl Önce yapılmasını istediği mezarlığın henüz yerine getirilmemesinden ötürü tepkili. Davraz Mahallesi'nde vefat edenleri defnedecek mezarlık bulmaktan zorlandıklarının altını çizen Ören, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın bu yöndeki talebi 2 yıldır yerine getirmediğini söyledi.

Mezarlık sorununun sadece Davraz Mahallesi'nin sorunu olmadığını kaydeden Ören, "bu sorun tüm Isparta’nın sorunu. Bütün mahallelere, vatandaşa gidin sorun en büyük sorun bu. Isparta’ya son 30 yılda yeni bir mezarlık yapıldı mı? Mezarlıklar genişletildi mi? Belediye yönetimleri bu konuya duyarlı olmalı. Isparta’nın artık yeni bir mezarlığa ihtiyacı var" dedi.