Yamaç paraşütü yapan 30 yaşındaki Ayşegül Oruç, 900 metre yükseklikten atlarken yere 300 metre kala paraşütünün kapanması nedeniyle yere çakılarak hayatını kaybetti.

   Isparta'nın Eğridir İlçesi'nde yamaç paraşütü yapan 30 yaşındaki Ayşegül Oruç, 300 metre yükseklikte paraşütünün kapanması sonucu yere çakılarak hayatını kaybetti. Eşinin öldüğünü duyan paraşütçü eğitmeni Kenan Oruç, sinir krizleri geçirdi.

   Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda çalışan Ayşegül Oruç, üyesi olduğu SDÜ Havacılık Kulübü ile birlikte paraşütle atlayış yapmak için geçen pazar günü Eğridir İlçesi Barla-Karaburun Mevkii'ne gitti. Yapılan kısa antrenmanların ardından 900 metre yükseklikteki Karburun Tepesi'nden atlayan Ayşegül Oruç'un zemine 300 metre mesafede paraşütü kapandı.

     Oruç, aralarında paraşütçü eğitmeni eşi Kenan Oruç'un da bulunduğu izleyenlerin gözleri önünde hızla yere çakıldı. Ağır yaralanan Oruç, olay yerindeki 112 ambulansı ile SDÜ Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Aşırı kan kaybettiği öğrenilen Oruç, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Eşi gözleri önünde ölen Kenan Oruç ise sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili araştırma başlatıldı.

   Paraşütü kapanarak yaklaşık 300 metre yükseklikten aşağıya çakılarak hayatını kaybeden 30 yaşındaki Ayşegül Oruç"un cenazesi memleketi olan Balıkesir"e gönderildi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda memur olan Ayşegül Oruç"un vefatı üniversite camiasını da yasa boğdu. Hayatını kaybeden Oruç"un, Isparta İl Kültür eski Müdürü Mehmet Oruç"un da gelini olduğu bildirildi. Ayşegül Oruç"un cenazesi Balıkesir"in Üçpınar Köyü"nde dün toprağa verildi.