ISPARTA'DA 'YÜZDE 50 HİBE' DESTEĞİNE BAŞVURAN OLMADI, BAŞVURLAR TEMMUZ'DA SONA ERİYOR

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarafından 2008 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenme Projelerine Başvuru Süresi Temmuz Sonunda Sona Eriyor. Tarım Kesiminde Projelerinin Yüzde 50'si, Kooperatif ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri Aracılığıyla Yapılan Projelerinde Bedellerinin Yüzde 75'ine Kadar Olan Kısmı Devlet Tarafından Hibe Olarak Karşılanıyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2008 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenme projelerine başvuru süresi Temmuz sonunda sona eriyor. Tarım kesiminde projelerinin yüzde 50'si, kooperatif ve köylere hizmet götürme birlikleri aracılığıyla yapılan projelerinde bedellerinin yüzde 75'ine kadar olan kısmı devlet tarafından hibe olarak karşılanıyor.


İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını destekleme projeleriyle üreticilere sağlanan desteğin 100 bin ile 250 bin YTL arasında değiştiğini kaydetti. Özdemir, 2008 yılı için 9 adet alt yapı projesi kontenjanları olduğunu ancak şu ana kadar bir başvuru gelmediğini öğrendiğini belirtti.

Geçen yıl damlama sulama gibi alt yapıya yönelik 11 adet proje geldiğini ifade eden Özdemir, " Muhtarlıklar, kaymakamlar proje üreterek bu ayın sonuna kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Ancak şu ana kadar böyle bir proje gelmedi. Beldelerimiz, köylerimiz böyle fırsatları kaçırmış oluyorlar" dedi.

Özdemir, desteklerin tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımların desteklendiğini söyledi. Özdemir, tarım alanında ise her türlü teçhizat, makine ve ekipman için destek verildiğini kaydetti.

Cihan Haber Ajansı