Isparta’nın yakın gelecekte yaşayacağı gerilim düşmesine sorununun çözümü için TEİAŞ’tan yıllardır talep edilen 3. İndirici Merkezi, 30 milyonluk yatırım ile Huzurevi arkasında inşa ediliyor. Belediye Meclisi, yatırım için gerekli olan imar değişikliğini İYİ Parti ve MHP Grubunun hayır oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul etti.
 
 
Isparta’nın elektrik ihtiyacı şu an için 2 indirici merkezinden gönderilen enerji ile karşılanıyor. Kuleönü İndirici Merkezi’nin geçmişi 60 yıla dayanıyor. Ancak TEİAŞ, yakın zamanda orada teknolojik anlamda yenileme çalışması gerçekleştirdi. Diğer indirici merkezi ise GÖLTAŞ Fabrikası’nın kuruluşu sırasında fabrikanın tam karşısındaki Senirce ovasında yer alıyor. Isparta’daki tüm elektrik abonelerinin dağıtımı bu 2 indirici merkezinden sağlanan enerji ile sağlanıyor. Kuleönü’ndeki indirici merkezinin şehre uzaklığı 17 km, Senirce’deki merkez ise 15 km. uzaklıkta.
 
Özelleştirilen TEDAŞ’ın uzmanlarının bu 2 indirici merkezinin sağlayacağı enerji ile yakın gelecekte Isparta’nın bazı bölgelerinde gerilim düşmesi sorunu yaşanacağı bilgisi uzun zaman önce TEİAŞ’A bildirilmişti. CK’nın eski Genel Müdürü, şimdi ÇEDAŞ’tan genel müdür olarak görev yapan Niyazi Kıvılcım, Isparta’da 3. İndirici merkezi yatırımının yapılması gerektiğini kamuoyunda sık sık dile getirmişti.
 
TEİAŞ’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı 3. İndirici Merkezi için sevindirici bir gelişme yaşandı. Isparta için enerjide tehlike çanlarının çalacağı yıla 1 yıl kala TEİAŞ, yeni trafo merkezi için harekete geçti. TEİAŞ, Isparta’nın 3. İndirici merkezini 30 milyon TL’lik yatırımla Huzurevi arkasında Gökçay mevkiinde yapacak. Söz konusu yatırım için Isparta Belediyesi’nden de tam destek geldi.
 
Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında 3. İndirici Merkezi için gereken imar değişikliği görüşüldü. İmar Komisyonu, TEİAŞ’ın talebi doğrultusunda Emre Mahallesi 500 ada, 25-26-27 parseller ile 505 ada 14-15-16-17-18 parsellerin teknik altyapı alanı (indirici merkezi) olarak düzenlemesi talebini MHP ve İYİ Partili üyenin karşı oyu ile oyçokluğu ile kabul etti. Komisyon raporu meclise okunduktan sonra bilgilendirme yapan Başkan Başdeğirmen, “TEİAŞ bu konuyla ilgili 1,5 yıldır bizimle temas halinde. Biz Belediye olarak onlara 7-8 yer gösterdik. En faydalı olan ve en gerekli olan yeri seçtiler. Huzurevi arkasındaki yerin uygun olacağını söylediler ve bizden talep ettiler. Bu proje şehrimiz için çok önemli. Daha önce hatırlarsınız kar yağışlarında elektrik kesintileri neden oldu. Yetersiz elektrik durumları yaşandı. Buraya yapılacak indirici merkezi ile Isparta’nın elektrik ile ilgili hiçbir problemi kalmayacak. Kuleönü ve Senirce’deki indirici merkezi kapalı olsa da, arıza yapsa da tek başına bu merkez tüm Isparta’nın ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Biz belediye olarak bu yatırımı önemsiyor ve destekliyoruz. Çünkü Isparta’nın geleceği için çok önemli” dedi.
 
Talebe ret oyu veren MHP’li Üye Mehmet Gökaslan, yatırıma karşı olmadıklarını sadece rezerv park alanının tam ortasına yapılacak olmasından dolayı karşı oy verdiklerini söyledi. Gökaslan, indirici merkezinin şehir dışında yapılmasını önerdi.
 
Başkan Başdeğirmen, “sizin yatırıma karşı olduğunuzu düşünmüyoruz. Ama bu yatırım memleket için çok önemli. Nasıl hastane yapılırken, spor sahası yapılırken kurumlara yer veriyor ve destek veriyorsak bu konuya da öyle bakıyoruz” dedi.
 
Daha sonra yapılan oylamada AK Partili üyeler ile Bağımsız üyeler evet oyu, İYİ Parti Grubu ile MHP Grubu hayır oyu kullandı. TEİAŞ’ın indirici merkezini yapabilmesi için gereken imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.