Antalya’ya erişimi daha kolay sağlayacak: 300 metre uzunluğundaki Melikler Köprüsü, Antalya karayoluna mesafeyi daha da kısaltacak. Enerji maliyeti ve zamandan tasarruf sağlanacak.

Sütçüler- Antalya arasındaki mesafeyi kısaltarak enerji maliyeti ve zamandan tasarruf sağlayacak olan Melikler Köprüsü bugün trafiğe açılıyor. 300 metre uzunluğundaki köprü 11 milyon 800 bin TL maliyetle inşa edildi.

YÜKSEKLİK 16 METRE

Ön Germeli Kirişler ile yapılan Melikler Köprüsü’nde ayak yüksekliği 16 metre. Kiriş ayak açıkları ise 43 metre. Projenin hayata geçirilmesinde en büyük pay 11 milyon 800 bin TL’lik kaynağın oluşturulmasında yoğun çaba gösteren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e ait.

Türkiye’nin önemli köprülerinden biri olan Melikler Köprüsü’nün hikâyesi:

© Proje Fikri: 1970’li yıllar (Dernek dâhi kurulmuştu)
© Yapım: 2014- 2017
© Yapım Süresi: 760 gün
© Yüklenici Firma: Kürşat Restorasyon
© Rota: Sütçüler’i Antalya’ya bağlayacak
© Köprü Uzunluğu: 300 metre
© Teknik: Ön Germeli Kirişler ile yapıldı. Kiriş ayak açıkları 43 metre
© Ayak Yükseklikleri: 16 metre
© Maliyet: 11 milyon 800 bin TL
© Mesafe: Melikler Köprüsü, Sütçüler İlçesi’ne 8 kilometre uzaklıkta

40 YILLIK ÖZLEM BİTTİ

1970’li yıllarda gündeme gelen ve hatta yapım için Dernek dâhi kurulan Melikler Köprüsü inşa edildi. Bugün trafiğe açılıyor. Sütçüler’in ulaşım açısından önemli bir problemine kökten çözüm üretiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti eski Milletvekili Recep Özel, eski Isparta Valisi Vahdettin Özkan döneminde proje haline getirilen Melikler Köprüsü bugün resmî olarak açılıyor.

MALİYET 11 MİLYON 800 BİN TL

Sütçüler İlçesi’ne 8 kilometre mesafedeki Melikler Köprüsü için 11 milyon 800 bin TL harcama yapıldı. Köprü, Sütçüler ile Antalya arasındaki mesafeyi önemli oranda azaltacak. Böylelikle yakıttan ve zamandan önemli ölçekte tasarruf sağlanacak.

İŞTE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Melikler Köprüsü, özellikleri açısından Türkiye’nin önemli köprülerinden biri olma özelliği kazandı. Köprü 300 metre uzunluğunda. Ayak yüksekliği ise 16 metre.

Melikler Köprüsü, ön germeli kiriş sistemi ile inşa edildi. Kiriş ayak açıkları ise 43 metre.

Sütçüler’de inşa edilen köprünün bir benzeri Malatya’da yapıldı. Malatya’daki Tohma Köprüsü’nün uzunluğu 520 metre. Maliyeti ise 57 milyon TL.

Akdeniz