Balaman'dan ŞOK iddia; 44 dükkan bedel karşılığı alınmış'

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı bu kez ITKM tadilat projesinde yapılan son zeyilnamede müteahhitten alınarak Belediye'ye kazandınldığı söylenen 44 dükkanla suçladı. Balaman, bu dükkanların hiç birinin bedelsiz alınmadığını iddia ederek, Günaydın'ın İsparta halkını kandırdığını öne sürdü.

BALAMAN'DAN 'SKANDAL'YORUMU

Günaydın'ın 29 Mart'tan sonra göreve geldiğinde İsparta Ticaret Kültür Merkezi'nde Isparta'nın hakkının kaybolduğunu, bu hakkı söke söke alacağını ifade ettiğini anımsatan Balaman, şu iddialarda bulundu;

"Sayın Günaydın, son olarak geçtiğimiz aylarda yine kamuoyunun önüne çıkarak ITKM'de 44 dükkanı alarak belediyeye kazandırdığını kamuoyuna açıklamıştı. Fakat biz durumun böyle olmadığını Günaydın'ın burada usulsüzlük peşkeşler içinde olduğunu ifade etmiştik. Yapmış olduğu zeyilnameyle ilgili olarak, belediyede bir sürü personeli görevden aldığına, işten attığına veya başka yerlere görevlendirdiğine de şahit olmuştuk. Artık Isparta Belediyesi'nde bir skandalin yaşandığını kamuoyuna belgeleriyle duyurma zamanı geldi.

"HANİ BEDELSİZ ALMIŞTIN"

Bakın, Yusuf Ziya Günaydın'ın ITKM müteahhidiyle yaptığı sözleşme ve encümen kararı, yapılan proje tadilatı ve ek zeyilname değişikliği neticesinde müteahhit lehine oluşan 1 milyon 687 bin TL'nin olduğunu ve bunun karşılığında 44 dükkanın alındığını belirtiyor. Bu ne anlama geliyor? Günaydın'ın Isparta halkını 2 yıldır kandırdığı ortada.

Çünkü 44 dükkanı bedelsiz aldığını söylüyor. Ama bu dükkanların tamamının bir bedel karşılığı aldığı ortaya çıkıyor. Hani bu dükkanları bedelsiz almıştın? Günaydın 1 cm bile müteahhitten belediye lehine   yer almamıştır. Isparta halkını kandırmıştır, kamu zararına neden olmuştur."

"METREKARE BİRİM FİYATLARI YÜKSELTİLMİŞ"

Son yapılan zeyilnamede müteahhide sağlanan rantın 1 milyon 687 bin TL değil gerçekte 10 milyon TL civarında olduğunu iddia eden Balaman, "Projedeki değişikliklere baktığınızda açıkça bunu görmek mümkün.

Günaydın Belediye'yi 10 milyon TL'ye yakın zarara uğratmıştır. Ayrıca müteahhitten değer artışı karşılığı alındığı söylenen iş yerlerinin metrekare birim fiyatları yükseltilerek daha az oranda maddiyat alınmasına neden olunmuştur.

Burada da kamu zararı söz konusudur. Günaydın bunların hesabını vermek zorundadır. 2 yıldan bu yana neden bu inşaatı durdurdunuz? Neden bu inşaat başlamıyor? Hangi hesabınızı kitabınızı denk getiremediniz? Bunu Isparta halkı çok iyi biliyor. Bu konuyu İsparta kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

Demokrat