Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Isparta' da Eğirdir Yolu üzerinde yapılacak olan inşaata startı verdi. İlk etapta 752 konutun yapılacağı binalara öncelik dar gelirli vatandaşlara verilecek. İhaleyi kazanan firma inşaat yapılacak arazinin devrini teslim aldı. İnşaatın başlama süresinden sonra 450 gün içerisinde de inşaatlar tamamlanmış olacak.

 Ayrıca inşaat alanında sosyal tesis cami, ilk ve orta öğretim okulları da bitirilmiş olacak. İhaleyi alan Serel Yapı Endüstri şirket yetkilisi Burhan Çakmak dün Belediye Başkanı Hasan Balaman ı ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken belediyeden de destek istedi. Çakmak yaptığı açıklamada, sözleşmemiz imzalandı. Yer teslimi yapıldı. Havalar uygun olduğu andan itibaren de inşaatımıza başlayacağız.

    İnşaat alanında oluşabilecek olan olumsuzlukları gidermek ve belediyenin desteğini almak için Başkanımız Hasan Balamanı ziyarete geldim. Bizim gayemiz inşaata gününde başlayıp gününde bitirme çabası içerisindeyiz. Bundan önce ihalesini almış olduğumuz diğer illerdeki inşaatları gününden önce bitirdik. Buradaki inşaatımızı da olağanüstü şartlar olmazsa gününden önce bitirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız inşaat alanında Ispartalılara yaşam kalitesi hazırlayacağız. İnşaat alanımızın içerisine sağlık ocağı iki okul, kreş cami, gibi sosyal donatıları ile 732 konut inşaa edeceğiz dedi.

  TÜM VATANDAŞLAR EŞİT HAKLARA SAHİP!

 Belediye Başkanı Hasan Balaman da şirketin kendisini ziyaretinden dolayı memnun olduğunu ifade ederek,  Ispartalı vatandaşlarımız adına, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' a ve TOKİ Genel Başkanı Erdoğan Bayraktar a teşekkür ediyorum. Ispartamıza farkı değer ve önem verdiler. Bundan önce Çünür' de iki etap halinde konutlar yapıldı ve bitti. Çünürde yaptığımız konutlara müracaat esnasında o kadar çok talep vardı. O gün Isparta da yeniden bir inşaat alanı oluşturulmak için seferber olduk.

  Ali Köyü yakınlarında bulunan araziyi TOKİ yetkililerine sunduk. Yapılan araştırmadan sonra buraya inşaat yapılmasına karar verildi. Hemşehrilerimiz inşaat yapılacağını duyar duymaz sabırsızlıkla bizlere sormaya başladı. Ne zaman müracaatlar başlayacak diye? İlgili firmanın değerli yetkilisi Burhan Çakmak, bizlere ziyarete geldiler.

  Burada yapılacak olan toplu konutlar alt gelir düzeyine sahip vatandaşlarımız içindir. Müteahhit firma işyeri teslimini almış ve 450 gün içerisinde inşaatları tamamlayacak ve teslim edecekler. Yani 1.5 yılda inşaatlar bitmiş olacak.

  Bahar mevsiminde kayıt olan hemşehrimiz bir yıl sonra ev sahibi olacak. evin borcunu ise 15 yılda ödeyecek. Yani kira öder gibi ev sahibi olacak. inşaat alanı içerisinde sadece konut olmayacak. Onun alışveriş merkezi iki okulu camisi parkı ve yeşil alana da sahip olacak.

   Toplu konuttan ev almak isteyen vatandaşlarımız bizlere müracaat edecek. Bu müracaat tarihini önümüzdeki günlerde basın yolu ile duyuracağız. Son günlerde inşaatların birilerine verildiğine dair sözler duyuyorum. Şurdan kesinlikle söylüyorum.

   Tüm vatandaşlarımız eşit haklara sahiptir. Müracaat tarihinden itibaren noter huzurunda çekilecek kura ile vatandaşlarımız evsahibi olacaktır. Böyle dedikodulara kimse inanmasın. Bu dedikoduları bizleri çekemeyenler çıkarıyor. Ben şimdiden toplu konutumuzun Ispartalılarımıza hayırlı olsun diyorum dedi.