Her yıl Mart ayının son pazartesi günü kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle Yalvaç'ta da gerçekleştiriliyor. Bu yıl 47'incisi kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde hafta boyunca okumanın ve kitabın önemi anlatılacak.
     Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Fatma Özmen, hafta nedeniyle bir kitap sergisi açıldığını, hafta boyunca tüm okullardan guruplar halinde kütüphaneye gelecek öğrencilere kitabın ve okumanın yararları ve gerekliliği anlatılacağını belirtti.
     Yalvaç Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini belirten Müdür vekili Özmen, ''Kuşkusuz birçok kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitleler yararlanabilir. Üstelik kendi özel kitaplığa sahip olan kimselerin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez. Biz de buraya gelen tüm öğrencilere bunları anlatıyoruz'' dedi.