Türk Pediatri Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Şube Başkanı SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bumin Dündar, Türkiye'nin en büyük iki pediatri kongresinden biri olarak nitelendirilen 47. Türk Pediatri Kongresinin Mayıs ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılacağını bildirdi.
     Dündar, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezi İstanbul'da bulunan ve 1930 yılında kurulan Türk Pediatri Kurumu Derneği'nin düzenleyeceği 47. Türk Pediatri Kongresinin 10-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Kongrenin eşbaşkanlığına getirildiğini ifade eden Dündar, Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, Kongre Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, KKTC Türk Pediatri Kurumu Başkanı Cemal Mert ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti.
     İlk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Dündar, ''Cumhurbaşkanı Eroğlu, kongreyi Kıbrıs'ta yapacağımız için mutlu olduklarını belirtti ve kendisi de katılacağını söyledi'' dedi.
     KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer'i de ziyaret ettiklerini kaydeden Dündar, Bozer'in de çocuk hastalıkları uzmanı olduğunu ve meslektaşlarını ağırlamaktan dolayı mutluluk duyacağını belirttiğini aktardı. Dündar, ''Sayın Bozer, bu tür etkinliklerin KKTC'de yapılmasının bilimsel ve ekonomik faydaları yanında insanların kaynaştırılmasında da katkı sağladığını söyledi'' diye konuştu.
     Dündar, Gazi Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayaalp'i de makamında ziyaret ederek kongreye davet ettiklerini ve destek istediklerini söyledi.
     Türk Pediatri Kongresine bini aşkın pediatri uzmanının katılmasını beklediklerini dile getiren Dündar, 4 gün sürecek kongrede bilimsel etkinliklerin yanı sıra sosyal programların da düzenleneceğini bildirdi.