4.Yargı Paketi için hazırlıklar sürüyor. Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, bu tür paketlere karşı olduklarını bir kez daha açıkladı ve bu pakete çok umut bağlanmasının yanlış olduğunu söyledi.
 
Avukatlar, yargı paketlerine karşı çıkıyor. Hazırlığı halen devan 4.Yargı Paketi’ne ilişkin Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu konuştu. Gökmenoğlu, bu paketlerde ne avukatların ne Barolar Birliği’nin görüş ve öneri alınmadığını hatırlattı, halkın umut ışığı haline geldiğini söyledi. Gökmenoğlu, “Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde 4.Yargı Paketi’nin de diğer paketlet gibi hüsranla sonuçlanacağını düşünüyorum.
 
Bunun bir umut kapısı olmayacağını belirtmek istiyorum. Birçok hükümlü ve tutuklu ailesi dört gözle bu paketi bekliyorlar. Fakat paketi incelediğiniz zaman çok umut verici noktalar yok. Bu pakette umulan hak ve özgürlükleri güvence altına almaydı. Bu hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasından ziyade AB’ye, AİHM’ye yeşil ışık yakma, onların açtıkları davaları geri çekme, tazminat vermemeleri yönünde yapılmış olan bir paket olarak düşünüyoruz biz bunu” dedi.
 
Baro Başkanı Gökmenoğlu, bu paketleri hukuk adamı olarak tasvip etmediklerini ifade ederek, yapılan yasal değişiklikleri kendilerinin dahi takip etmede zorlandığını söyledi. Gökmenoğlu, vatandaşların da yapılan yasal düzenlemeleri bilmede güçlük çektiğini belirtti. Gökmenoğlu, “Türk vatandaşları kanunu bilmediğini ileri süremez. Yasada bu böyledir. Bu mazeret değildir, sizler, bizler suç işlediğimiz zaman ben bunun suç olduğunu bilmiyordum deme gibi bir şansımız yok. Biz hukukçular bile yasa değişikliklerini takip edemezken, normal TC vatandaşının bu değişiklikleri takip etmesinin mümkünatı kalmamıştır. Bundan dolayı biz.Yargı Paketi’nin çok fazla umut verici olduğunu söylemek istemiyoruz, insanlara umut veremeyeceğini düşünüyoruz” dedi.
 
Tutukluluk sürelerinin kısaltılmasına ilişkin de düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklentiler olduğuna da dikkat çeken Gökmen Hakkı Gökmanoğlu, “Bunun için paketin beklenmesine gerek yok, mevcut yasalar buna izin veriyor” diye konuştu.
 
Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, son söz olarak yargı paketinin umut verici olmadığını yineledi.
 
4.Yargı Paketi’nde tazminat davaları kısmi olarak açılabilecek ve dava bedelleri bilirkişi ile yükseltilebilecek.
 
Ayrıca örgüt üyesi olma kapsamı da daraltıldı yani örgüt üyesi olma biraz daha zorlaştırıldı.
 
Kanal32