Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) ''15. Girişimcilik Günleri'' etkinlikleri kapsamında düzenlediği ''5. İş Fikri Proje Yarışması''nın ''Önlisans ve Lisans'' Kategorisi'nde SDÜ öğrencisi Emre Akgül 1'inci; Bahattin Düzenli 2'nci olmayı başardı. SDÜ, ''2016 Yılı İş Fikri Proje Yarışması''nda da ilk 2 dereceyi kazanmıştı.

-Kategori Şampiyonluğu ve 2'nciliği SDÜ Öğrencilerinin

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) ''15. Girişimcilik Günleri'' etkinlikleri kapsamında açtığı ''5. İş Fikri Yarışması'' sonuçlandı. SDÜ öğrencileri 2016'da elde ettiği Kategori Şampiyonluğu ve 2'ncilik derecelerini bu yıl da tekrarlamayı başardı. Bu bağlamda ''Önlisans ve Lisans'' Kategorisi'nde Şampiyonluk ve 2'ncilik derecesi yine SDÜ öğrencilerinin oldu.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Girişimcilik Günleri, ödül töreni ve kapanış kokteyliyle sona erdi. 14 Aralık Perşembe günü Akra Hotel'de düzenlenen geceye, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu, Konyaaltı Belediyesi Başkan Vekili Cansel Çevikol Tuncer, KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komtesi Başkanı Serap Kocaoğlu, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, AB Çalışmalarını Destekleme Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Titiz, SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Sülün, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammed Özdemirci, çok sayıda STK temsilcisi ve ANSİAD üyesi iş insanları katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD'ın 15 yıldır sürdüregeldiği girişimcilik günlerinin bu yıl sonuna geldiklerini kaydederek, ''Girişimcilik adına güzel etkinliklere imza attığımızı inanıyorum, STK olarak bu işi bizim gibi uzun süredir yapabilen sanıyorum yoktur. Türkiye'nin geleceği ve istikbali olan gençlerimize hizmet vermekten dolayı çok mutluyuz'' dedi.

-275 Proje Katıldı. 10'u SDÜ öğrencilerinin 36 Proje Finale kaldı

ANSİAD 15. Girişimcilik Günleri kapsamında düzenlenen Girişimcilik Ekosistemi Projesi, ödüllü ''5. İş Fikri Proje Yarışması''na bu yıl 275 proje ile 515 öğrenci başvurdu. Ön elemeyi geçen 36 proje, düzenlenen canlı finalde yarışarak, Ön Lisans ve Lisans kategorisi ile Yüksek Lisans ve Doktora kategorisinde de ilk üç başarılı proje ödülün sahibi oldu. SDÜ öğrencilerinin hazırladığı 10 proje uygulamalı finale kaldı.

-Kategori Şampiyonu ve 2'ncilik Derecesi SDÜ'lü Öğrencilerin

Lisans ve Önlisans Kategorisi 1'incisi Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi Emre Akgül oldu. Akgül, ''Elektrostatik Egzos Emisyon Filtresi'' iş fikriyle Kategori Şampiyonu oldu. Akgül, ödülünü SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet F. Sülün'ün elinden aldı.

2'ncilik derecesini ise SDÜ öğrencisi Bahattin Düzenli kazandı. Düzenli bu unvanı ''Motosiklet Kazalarında 112 Acil Servis'e Haber Veren Yeni Nesil Motosiklet Kaskları'' başlıklı eseri ile kazandı. Düzenli'ye ödülünü TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu'dan aldı.

Yarışma sonucunda Kategori Şampiyonu'na 30 gram altın ve Antalya Teknokenti'nde 1 yıllık ücretsiz çalışma mekânı hediye edildi. 2'nci olan eser sahibine ise 20 gram altın armağan edildi.

Ayrıca; Kategori 1'incisine İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi ziyaretine katılım imkânı verildi.

Finale kalan maksimum 40 proje sahibine de Antalya Teknokenti'nde 3 firma ziyareti imkânı sağlandı.

2016'da Ne Olmuştu?

ANSİAD'ın 2016'da düzenlediği ''4. İş Fikri Proje Yarışması''nda da SDÜ öğrencileri ilk 2 sırayı almayı başarmıştı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi Sultan Aras'ın ''Modifiye Isırgan Otu Liflerinin Ameliyat İpliği Olarak Kullanılması Projesi'' Kategori Şampiyonu olmuştu.

SDÜ öğrencileri Tunahan Erol ve Ahmet Ak'ın eseri ''Transpran Navigasyon Projesi'' ise 2'nci olmuştu.

SDÜ ekibine Teşekkür Belgesi

SDÜ İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Müdür Yrd. Doç. Dr. Pınar Göktaş'a, SDÜ Kariyer Merkezi adına Yrd. Doç. Dr. Dicle Özdemir Küçükçapraz'a, SDÜ İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Çetin'e de işbirliği ve destek için 'Teşekkür Belgesi' takdim edildi.