Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında Belediye İşhanı 5.kattaki Belediye işyerinin MHP Teşkilatları’na kiralanması iş ve işlemlerinde oluşan kamu zararı de yer alıyor. Soruşturma kapsamında yaptırılan Bilirkişi tespitinde ortaya çıkan 150 bin TL’lik kamu zararı nedeniyle Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile bu yönde alınan kararlarda imzası bulunan Encümen Üyeleri 5 MHP’li meclis üyesi ile 3 daire müdürü hakkında ‘kullandırma zimmeti’ suçundan dava açıldı. Bu olayda MHP İl Başkanı İsa Yalçın da kullandırma zimmetine iştirak suçundan yargılanacak.

            Isparta gündemini uzun süre meşgul eden Belediye İşhanı 5.katının MHP Teşkilatlarına kiralanması olayı iddianamede de yer aldı. Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın şikayeti üzerine soruşturma kapsamına alınan kiralama iş ve işlemlerinde kamunun zarara uğratılması iddiaları soruşturuldu. Söz konusu iddiaların soruşturulmasında ortaya çıkan tespit iddianamede şöyle yer aldı:

            “…………8 Aralık 2009’da Belediye Encümeni, Encümen Başkanı Orhan Eren,  Üyeler Metin Kaya, Ercan Görgülü, Yazı İşleri Müdürü Akif Dilek, Mali Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Uysal, Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu Belediye İşhanı 5.kattaki yeri MHP adına İsa Yalçın’a 4 bin TL bedelle işgaliye karşılığı kiraladıkları. Ancak bedelin yıllık mı aylık mı şeklinde belirlenmediği, takip eden aylarda hemen ihale yapılmadığı, söz konusu yer ihalesine çıkıldığı ancak yapılan ihalenin iptal edildiği.

Bu nedenle 25 Ocak 2011 tarihinde Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplanan Belediye Encümeni üyeler Hasan Demir, Ercan Görgülü, Adnan Taşdelen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Balcı, Mali Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Uysal, Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu’nun oybirliği ile söz konusu yer için 6 Nisan 2010 tarihinden 25 Ocak 2011 tarihine kadar aylık 1900 TL ecrimisil bedeli alınmasına, 25 Ocaık 2011’den itibaren aylık 2 bin TL işgaliye bedeli alınmasına karar verdikleri…….”

İddianamede söz konusu iddia kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda Belediye’nin  hesaplamaları MHP İl Başkanlığı lehine yaptığı ve bu nedenle kamunun 150 bin TL zarara uğratıldığının tespit edildiği yazıldı.

Savcının talebi doğrultusunda Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Encümen Üyeleri Hasan Demir, Ercan Görgülü, Adnan Taşdelen, Orhan Eren, Metin Kaya, Ali Balcı, İsmail Cemil Aydoğdu, İsmail Hakkı Uysal ve Akif Dilek hakkında ‘kullandırma zimmeti’ suçundan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın hakkında da kullandırma zimmetine iştirak suçundan dava açıldı.