Türk Hava Kurumu Isparta Şube Başkanı M. Zafer Çağlar, Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda açılan model uçak yapım kursunu başarıyla tamamlayan 20 öğrenciye sertifika verdi.
     Çağlar, Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Hava Kurumu'nun havacılık etkinliklerini yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında okullarda model uçak yapım kursları açtıklarını belirtti. Son olarak Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda Öğretmenler İsmail Çalışkan ve Ergün Yılmaz'ın önderliğinde ücretsiz kurs düzenlediklerini söyleyen Çağlar, kursa 20 öğrencinin katıldığını ve başarılı olarak sertifikalarını almaya hak kazandıklarını kaydetti.
     Son 5 yılda bin 500 öğrenciye yönelik model uçak yapım kursu düzenlediklerini dile getiren Çağlar, Türk Hava Kurumu'nun etkinliklerine katılmak isteyenlere kendilerine müracaat etmeleri yönünde çağrıda bulundu.
     Bahçelievler İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Kahraman da, törende Türk Hava Kurumu Isparta Şube Başkanı Çağlar'a teşekkür ederek, öğrencilere farklı bir alanda sosyal etkinlik yaptırdıklarını bildirdi. Model uçak yapıp kursunun okulda büyük beğeni topladığını söyleyen Kahraman, en kısa zamanda ikinci bir kurs düzenlenmesi yönünde çalışma yapacaklarını kaydetti. Bu tür sosyal aktivitelerin öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynadığını savunan Kahraman, ''Öğrencilerimizin sadece ders alanlarında değil, her alanda başarılı olmasını istiyoruz ve bu şekilde yetiştiriyoruz. Sosyal aktivitelerimiz devam edecektir'' diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Çağlar ve okul öğretmenleri tarafından 20 öğrenciye sertifikaları ile Türk Hava Kurumu'nun rozeti dağıtıldı.