Yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğu Çağrı Merkezi için dün firma yetkilileri bilgisayar ortamında adayları mülakata almaya başladı. 4 gün sürecek mülakatın ardından yüz yüze görüşme yapılacak ve ardından eğitime geçilecek.

İlimize kurulması planlanan Çağrı Merkezi için İŞKUR aracılığıyla yaklaşık 3 bin kişi başvuruda bulundu. Geçtiğimiz hafta biten başvuruların ardından dün Halk Eğitim Merkezi’nde ilgili şirket mülakatlara başladı. 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Mülakat için başvuruda bulunanlara belli saatler arasında çağrılacağı yönünde bilgi verilmesine rağmen salon önünde uzun kuyruklar oluştu. İlk etapta bilgisayar ortamında yazılı mülakata giren adayların ardından sözlü mülakata çağırılacağı ve akabinde eğitim sürecine geçileceği öğrenildi.

ŞİRKET YETKİLİLERİ ISPARTA’DA

Bu arada şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerinin de hafta içinde Isparta’ya gelerek basınla buluşacağı detaylı açıklama yapacağı bildirildi.

50 SORU 20 DAKİKA

Öte yandan adaylara, gerçekleştirilen yazılı sınavda 50 soru yöneltildi ve 20 dakika verildi. Sınavı kazananlar telefonlarına gönderilecek mesajla sözlü mülakata davet edilecek. Sözlü mülakatın ardından da Halk Eğitim Merkezi’nde toplam 544 saat eğitim başlayacak. Bu eğitim sırasında İŞKUR tarafından 200 kursiyere günlük 25 TL’den ücret ödenecek ve iş kazası, sağlık sigortası yapılacak.