Isparta Ticaret Sanayi Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Uzmanlaşmış Mesleki Edindirme (UMEM) kursları kapsamında 4 farklı alanda açılan istihdam garantili kursa 64 kişi katıldı.

     Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıda üç Bakanlığın ortak çalışmasıyla işsizlik sorununu çözecek etkili bir proje başlatıldığını belirtti. İşverenle işçiyi aynı alanda buluşturmayı amaçlayan projenin kalıcı iş sağladığını ifade eden Oğuz, ''En büyük sorunumuz işsizlik.

Ekmek isteyene ekmek verirsiniz, para isteyene para verirsiniz ama iş isteyene iş veremiyorsunuz. İş verebilmek için bir çalışma alanınızın olması gerekiyor'' diye konuştu.

     Kursa 64 kişinin katıldığına dikkati çeken Vali Oğuz, konunun önemli olduğunu ve katılımın az olmasının konunun önemini azaltmayacağını vurguladı. Kursa katılımın az olmasıyla ilgili özeleştiride de bulunan Oğuz, ''Ticaret ve Sanayi Odası'nı tebrik ediyorum, iyi bir çalışma yaptılar.

Ancak duyuru noktasında eksikliklerimiz olmuş olabilir. İnsanlara kalıcı iş olduğunu daha iyi anlatmalıyız'' şeklinde konuştu.

     Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, iş verenlerin istediği alanlarda kalifiyeli işçi yetişmesini sağlamak ve işsizliği azaltmak amacıyla önemli bir projenin temelleri atıldığını belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş verenleri dolaşıp, hangi alanlarda işçi talep ettikleri yönünde bir çalışma yaptıklarını anlatan Kaçıkoç, toplanan verileri İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşılarak bu alanlarda kurslar açılmasının sağlandığını aktardı.
 

    İş verenlerin en büyük sıkıntısının istenilen kalifiyede eleman yetişmemesi olduğunu belirten Kaçıkoç, bu projenin bu sıkıntıyı çözeceğine inandıklarını kaydetti. Oda olarak iş verenlerin taleplerini ilgili mercilere ilettiklerini ifade eden Kaçıkoç, ''Isparta'daki iş verenlerden 550 kişiye istihdam garantisi aldık ancak görülüyor ki kurslara 64 kişi katıldı'' dedi.

     Şu anda ağaç oymacılığı, metal işlemeciliği, mobilya işlemeciliği alanlarında kurs düzenlendiğini dile getiren Kaçıkoç, ileri ki dönemlerde bu alanların artacağını belirterek, daha fazla kişinin buraya başvurmasını istedi.