İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, 30 mart yerel seçimlerinden sonra kapanan 29 belediyeye daha fazla hizmet gideceğini ifade ederek, Ankara’yla bu konuda sürekli temas halinde olduklarını bildirdi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Isparta’da 29 Belediye nüfus azlığı nedeniyle Belediyelikten düşmüştü. Köye dönüşen bu yerler için İl Genel Meclisi özel önlem almaya hazırlanıyor. İl Genel Meclis
Başkanı Ali Bolat, köye dönüşen yerlerin eskisinden daha iyi hizmet alacağını vebbelli başlı sorunların ilk olarak çözüleceğini bildirdi.

6 AYA KALMAZ TAŞLAR YERİNE OTURUR

Yaptıkları araştırmalarda köye dönüşen yerlerde özellikle su, yol ve altyapı sorunlarının başı çektiğini ifade eden Bolat, “6 ay içinde hatta 2-3 aya kalmaz taşlar yerine oturacak. Personelimiz sürekli sahada olacak. Köyler hizmet bekliyor. Yol, su altyapı sorunları en büyük sorunlar. Kapanan yerlere 10 kat daha iyi hizmet götürülecek. Hiçbir köy mağdur edilmeyecek” dedi.

HAVUZDA BEKLEYEN 269 PERSONEL VAR

Öte yandan beldelerin köye dönüşmesiyle birlikte 167’si memur, 102’si işçi olmak üzere toplam 296 personelin şu anda havuzda beklediğine dikkat çeken Bolat, “İl Özel İdaresi ihtiyacı olan personelle
çalışacak geri kalanlar ise istedikleri kurumlarda istihdam edilecek. Ayrıca kapanan belediyelerdeki makine ve ekipmanların çoğu İl Özel idareye devredildi. Ancak itfaiye araçları ise o bölgedeki en yakın belediyelere devredildi. İtfaiye personeli ile parkurlar da bu bölgelerde kalıp o yöreye hizmet etmeye devam edecek” diye konuştu.

KİMSENİN AKLINA KÖTÜ BİR ŞEY GELMESİN

Diğer taraftan 29 belediye kapandıktan İl Özel İdaresi toplam 26 milyon TL borcu da devralmıştı. Bu borcun da kapatılması ya da silinmesi için Ankara ile temaslarının sürdüğünü dile getiren Bolat, “Biz bu bölgede yaşayan insanlarımızın mağdur olmaması için her şeyi düşünüyoruz. Bu anlamda hem yatırım yapmak hem de olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kimsenin aklına kötü bir şey gelmesin. Dediğim gibi 10 kat daha fazla hizmet gidecek” şeklinde konuştu.

Akdeniz