Isparta"da MEB"in 100"ün altında öğrenci sayısı bulunan liselerin kapatılmasına ilişkin kararı doğrultusunda 6 lisenin kapısına kilit vuruldu. Öğrenciler bulundukları ilçelerin yatılı okullarına gönderilecek ya da taşımalı eğitim sisteminden yararlandırılacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı"nın öğrenci sayısı 100"ün altındaki liselerin kapatılmasına ilişkin kararı doğrultusunda Isparta"da Sütçüler"in Kesme Lisesi, Ayvalıpınar Lisesi, Aksu"nun Yakaavşar Lisesi, Yalvaç"ın Bağkonak Lisesi ve Kumdanlı Lisesi ile Senirkent İlçesi"nin Büyük Kabaca Lisesi"nin kapısına önceki gün kilit vuruldu.

    Bu altı lisede okuyan 70 öğrenci ise bulundukları ilçelerdeki yatılı okullarda öğrenimlerini sürdürebilmeleri için Bakanlık tarafından tanınan ek sınava girecekler. Yatılı okullarda okumak istemeyen öğrenciler için ise taşımalı sistem uygulanacak.

  **40"IN ALTINDAKİ LİSELER KAPANDI

    Sütçüler, Yalvaç, Senirkent ve Aksu ilçelerinde bulunan 6 lisenin kapatılmasına ilişkin olarak Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, kendilerinin dışında Bakanlığın 100"ün altındaki liselere yönelik aldığı bir kapatma kararı olduğunu söyleyerek, “Biz Valiliğimiz aracılığı ile bunu kaldıramayacağımızı ve bu liselerin birinci sınıflarında kayıt alındığını söyledik. Ancak 40"ın altında öğrenci sayısı bulunan bu 6 lisemizin kapatılmasına karar verildi. Bu liselerimizde toplam 70 öğrenci bulunuyor.

    Biz bu öğrencilerimiz için ilçelerindeki yatılı okullarda öğrenimlerini sürebilmeleri için yatılı okul ek sınav hakkı tanınmasını istedik ve talebimiz kabul edildi. 8 Aralık 2006 tarihinde ek sınav yapılacak ve isteyen öğrencilerimiz ilçelerindeki yatılı okullara girebilecekler. Yatılı okullarda kalmak istemeyen veya sınavı kazanamayan öğrenciler için ise taşımalı sistemi devreye sokacağız” dedi.

   **5 LİSEYE DE BİR YIL HAK TANINDI

   Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta"da 100 öğrenci kontenjanın altında toplam 11 lisenin bulunduğunu ve 40"ın altındaki kapatılan 6 lisenin yanı sıra 5 lise için ise Milli Eğitim Bakanlığı"nca bir yıl daha hak tanındığını kaydetti. Yılmaz, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için süre tanınan Eğirdir İlçesi"nin Sarıidris Lisesi, Pazarköy Mehmet Yüce Lisesi, Keçiborlu İlçesi"nin Senir Lisesi, Şarkikaraağaç İlçesi"nin Çiçekpınar Lisesi ve Yalvaç İlçesi"nin Körküler Lisesi"nin de 100 kontenjanını aşamadıkları takdirde önümüzdeki yıl kapatılacağını ifade etti.

Olusum