Türkiye Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban, Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce ve inkılaplarından asla vazgeçilemeyeceğini bildirdi.

     Balaban, Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 81. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda içte ve dışta fikren birbirleriyle aykırı olmalarına rağmen, devletinin üniter yapısını ve Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini bozabilmek için ortak cephe oluşturanların görüldüğünü savundu.

     Yaşananları izledikçe, Atatürk'ün düşüncelerinin ne kadar gerekli olduğunun görüldüğünü belirten Balaban, açıklamasında, ''Büyük Türk milleti için Atatürk'ün düşünce ve inkılaplarından asla vazgeçilemeyeceğini görmekteyiz'' dedi.

     Atatürk'ün ''Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur'' sözünü hatırlatan Balaban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

     ''Daima en güzele erişmeliyiz. 21. yüzyılı Türk asrı yaptığımız zaman Büyük Önder'e karşı borcumuzu ödemiş oluruz. Milletinin eğitimde, batılı ülkelerle boy ölçüşebilmesi için, aziz milletine, kara tahta başında tebeşirle harfleri öğretecek kadar mütevazı bir öğretmen portresi çizen ve milleti tarafından 'Başöğretmenimiz' unvanıyla onurlandırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, isminin başında 'Türk' sözcüğünü taşımaktan gurur duyan ve onun çizdiği yoldan tavizsiz yürüyecek olan Türk Eğitim-Sen, rahmet ve minnetle yad etmektedir.''