MHP İl Başkanı İsa Yalçın milletvekili aday listelerinin 7 Haziran genel seçimlerinden birinci parti olarak çıkmak amacıyla, titizlikle hazırlandığını söyledi. Gelen Merkezin takdiri ile 14 aday adayı arasından 4 milletvekili adayının belirlendiğini belirten Yalçın bu dönem aday gösterilmeyen Nevzat Korkmaz’la ilgili olarak da “Nevzat Bey iktidar partisi milletvekillerinin yapamadığı görevleri yapmıştır. Nevzat beye MHP İl Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.
             
MHP İl Başkanı İsa Yalçın milletvekili aday listelerinin oluşmasının ardından yaptığı değerlendirmede “Demokrasilerde vazgeçilmez olan şey seçimlerdir. Seçimlerinde en demokratik ve iyi şekilde geçebilmesi için adayların, katılımların çok olması hem aday adayının hem de seçmenin bu işe çok fazla ilgili alaka göstermesi anlamına gelir.  25. Dönemde partilerde çok sayıda aday adayı oldu. Özellikle ilimizde de birbirinden değerli insanlar kendi dünya görüşüne uygun olarak partilerine aday adaylığı başvurusu yaptılar. MHP’den de 14 aday adayımızla bu aday adaylığı sürecini tamamladık. 7 Nisan tarihinde de YSK’ya verilen listelerle Isparta’da ki seçime gidecek siyasi partilerin adayları belirlenmiş oldu” diye konuştu.

HER PARTİNİN ADAYI MUHATABIMIZDIR

Diğer partilerden milletvekili adayı olan kişilerinde Isparta hizmet noktasında muhatapları olduğunu belirten Yalçın “Ülkenin bağımsız bütünlüğü Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal ve üniter yapısını tehdit etmemek ve bölücü terör örgütünün uzantısı olmadan aday olan bütün adaylarımızı tebrik ediyorum. MHP olarak tabi ki diğer siyasi partiler gibi seçim döneminde bütün milletvekilliklerini almak için elimizden gelen gayreti demokratik ortamlarda, siyaset zemininde ortamı siyasi savaş alanına çevirmeden götürmeye çalışacağız. MHP’de seçimlerin kendi mecrasında devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Söylediğim gibi Isparta’ya hizmet noktasında ki herkes bizim muhatabımızdır bir şartla. Ülkemizde 40 yıldır devam eden bölücü sorununun en önemli aktörleri olan siyasi bakış açıları ne olursa olsun temel anlayışımız. Ülkemize, milletimize ve Isparta’mıza hizmet etmek için yola çıkmış olan herkesle her şatta görüşüp iyi bir seçim döneminin geçmesini istiyoruz. Bunun dışında da kendi partimizde 14 aday adayı içerisinden 4 adayın belirlenmiş olması bizim MHP olarak bu 4 adayımızla hizmete talip olduğumuz anlamı çıkarılmalıdır. 4 adayımızın seçilmesi için MHP olarak bugünden itibaren seferberlik başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 7 Haziranda da bizim temennimiz MHP’nin seçimlerde 1. Parti olarak çıkmasıdır” şeklinde konuştu.

4. SIRA HAKAN DEMİRTAŞ

Dördüncü sıra adayının YSK’ya ilk listelerin sunulmasının ardından sonradan sunulduğunu belirten İsa Yalçın “Değişik haber sitelerinde MHP’nin listeleri şudur budur diye haberler çıktı. MHP Yüksek Seçim Kuruluna daha öncesinde olduğu gibi 1.-2.-3. Sıralar verilmiş 4. Sıra boş kalmıştır. Bunun gerekçesi de biz seçimlerde Isparta’da 1. Sıra ile 4. Sıra arasında fark olmaksızın çalışabilecek bir anlayışla götürmek gerektiğine inanan bir partiyiz. Ama takdir ederseniz 4. Sıra ile ilgili özel bir takım görüşmelerinde yapılması gerekiyor. Siyasi konjektür gereği 4-0’a talip olan bir parti olarak bunu gerçekleştirmek içinde 4. Sıra ki adayımızın o sıralamaya inanarak çalışması gerekir. Bu haberlerle ilgili birkaç saat sonra düzeltme yapıldı. MHP’nin 4. Sıra milletvekili aday adayının henüz YSK’ya bildirilmediği ifade edildi. Arkasından da YSK’na 4. Sıra adayımız olarak Mimar Hakan Demirtaş olarak bildirildi. Bugün itibariyle Isparta MHP adayları 1. Sırada Sayın Nuri Okutan, 2. Sırada Sayın Hüseyin Avni Bıçaklı, 3. Sırada Sayın Ahmet Ziya Nuhoğlu, 4. Sırada da Sayın Hakan Demirtaş olarak tamamlandı” dedi.
 
NEVZAT KORKMAZ’A TEŞEKKÜR

İki dönem Isparta milletvekilliği yapan Nevzat Korkmaz’a da teşekkür eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasında şunlara yer verdi. “Nevzat bey Türkiye’de yapmış olduğu çalışmalarla en başarılı Milletvekili olmuş, değişik değerlendirme kuruluşlarında ilk sıralarda yer almış ve bizi gururlandıran tarafı da Genel merkez ve Türkiye Büyük Millet Meclisine gittiğimizde parlamentoda grup başkanvekili gibi çalışan çok başarılı bir Milletvekili olarak başımız dik bir şekilde durmamızı sağlamıştır. Kendisi iki dönem başarıyla Milletvekilliği yapmış bu dönemde de Milletvekilliğine devam etmek için başvuruda bulunmuştur. Nasıl iki dönemdir Genel Başkanımız Isparta’dan birinci sıradan aday göstererek milletvekili olmasını sağlamışsa, aynı şekilde yine Genel Başkanımız bu hizmetleri başka arkadaşlarımızın yapması için bir değerlendirme yapmıştır. Nevzat beye MHP İl Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Ben Nevzat beyin hiçbir yerde yaptığı çalışmalara da bir eksiklik görmedim. Son derece yüksek bir saygıyla bu işi götürmüştür, teşkilatların hep yanında yer almıştır ve saygı duymuştur. Seçmenlerin elinden geldiği kadar işlerini takip etmiştir. Siyaseti birileri gibi ayağa düşürmemiştir. Ayak oyunları içerisine girmemişti. Isparta’da kamuoyunda herkes bilmektedir ki iktidar partisinin maşayla tutmak istemediği ateşi eliyle tutmuştur Nevzat Korkmaz. Yani bugün uzman çavuşların sorununun 13 yıldır AKP Milletvekilleri ağzına alamazken, Nevzat Korkmaz kürsülerde anlatmıştır ve belli bir noktaya getirmiştir. En son ise Türkiye’nin en sancılı, açlık sınırının altında maaşlarla çalışmak zorunda olan taşeron işçilerimizi bir muhalefet milletvekilinden beklenmedik performans göstererek, iktidar partisi milletvekilleri bunu seyrederken kendisi bu işin üzerine gitmiş ve 24. Dönemde de yasa çıkmıştır. Nevzat Korkmaz bu işleri yaptı ama karşılığında da iki dönem milletvekili oldu. Bundan sonrada MHP’de kendisine verilen görevler için hazır olduğunu ve partinin emrinde olduğunu bize telefon açarak beyan etmiştir. En ufak bir kırgınlık yoktur. Ben inanıyorum ki yeni seçilecek olan Milletvekillerimizde o bayrak yarışında bayrağı çok daha ileriye taşıyabilecektir.”