Isparta'mız, yaşanabilir şehirlerin en önünde...

Spor tesisleri açısından da HER TÜR  spor yapılabilir en iyi şehirlerden biri...

Futbol tesisleri açısından da,  iyi bir konumumuz var...

Daha fazlası ihtiyaç mı, evet! 

Bir ISPARTA ARENA STADIMIZ, olabilir.

Her yıl futboldan sonra hızla yükselen spor dalı boks için BOKS ARENA,  KAPALI SALONUMUZ olabilir, yeni sentetik çim sahalarımız olabilir. Tabii ki bunlar uzun vadede yapılabilecek girişim ve yatırımlar. Ben bugün, elimizdeki mevcut tesislerimizin mevcut sorunlarından bahsedelim istiyorum.

Yakın bir zamanda,  hizmete açılan SAV SPOR KOMPLEKSİMİZ mükemmel bir tesis.  7 milyona mal olan ve atletizm ve sentetik sahasıyla tesisler çok güzel. Işıklandırma işi de şahane düşünülmüş. Stada doğru konulacak 3 projektör gece maçları için de yepyeni  imkanlar doğurabilir. Çünkü  yönü iyi  planlanmış ve düşünülmüş.

Konum olarak şirin  Sav Kasabası ve Isparta manzaralı. Ama eksiklerle dolu.

En büyük eksiklik seyirci tribünleri yok. Tel örgüler arkasında  otların içinde maç izlenecek.  Sayın Valimiz Şehmus Günaydın ve Gençlik spor il müdürümüz Murat Gevrek’ten   ricamız Sav stadının seyirci tribünlerinin  en kısa zamanda yapılmasıdır. Ayrıca aynı stadın diğer bir eksiği ise büfe kafeteryasının olmaması. 7 milyonluk yatırımda bu konuların unutulması imkansız.

Koku,çevre düzeni,köpekler ve ulaşım ise ayrı konular.

Başıboş köpeklerin spor yapmaya gelen kişileri rahatsız etmesi ayrı ve özel bir konu.Çünkü bölgenin deri organize olmasından kaynaklı aşırı başıboş köpek var.

Sav spor kompleksine yolunuz düşerse ve spor yapmaya gelirseniz yanınızda kumanya gibi ihtiyaçlarınızı bir çantaya koyup getirmelisiniz. Yine bölgedeki kötü kokuyada hazırlıklı gelmelisiniz.

Spor tesislerinin hem Sav kasabasına, hem de şehir merkezine uzaklığı göz önünde bulundurulursa, ihtiyaçlarınız için tedbirli olmak zorundasınız.

Bir başka gerçek Sav spor kompleksinde sportif faaliyetlerde  (görevli)  olduğunuzu varsayalım.  Yeme ve içme ihtiyaçları için tedbirli gelmezseniz akşama kadar  aç susuz kalma ihtimaliniz var demek...

Futbol sahası dışına top gittiğinde geri gelmesi zor. Çünkü stat dışında bağlantı yollar yok. Her yer engebeli ve taş-toprak. Çevre düzenlemesi de şart.  Bu eksiklikleri  giderilirse, Sav spor kompleksimiz imrenilen ve çevresine anlam  katan bir spor kompleksi haline gelecektir.  Olayın sosyal boyutunu eksik anlayacağınız.

Sporseverlerimizin adına, onların isteklerini yazmak  hislerine tercüman olmak görevimiz. Çare yetkililerimizden. Sabırla bekliyoruz...