Eğirdir Gölünü ve Plajları temizleme gibi bir derdi olmayan Eğirdir Belediyesi, Gelen turistlere vatandaşımızın kötü reklamını yaparak, ''Türk ve Müslüman temiz olur'' imajını ayaklar altına aldırttı.

İşte Belediye'nin kendini ele verdiği o basın açıklaması..

Eğirdir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Gençlik Kampı programına katılan yabancı uyruklu öğrenciler hafta sonu doluluk oranı ile dikkat çeken Eğirdir plajında piknik yapan ailelerin atıklarını 40 torbalık halinde toplayarak sosyal mesaj verdiler.  

Uluslararası gönüllü gençlik kampı çerçevesinde İspanya, Japonya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Rusya ve İtalya olmak üzere toplam yedi ülkeden gelen yirmi yabancı öğrenci ilçemizde kamp yapmakta olup bu kampa yabancı dillerini geliştirmek ve sosyal sorumluluğu artırmak amacıyla Eğirdir’den on beş öğrenci katılmaktadır.  

  Sosyal ve etkinlik ihtiyaçlarının tümünü karşılayan Eğirdir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Gençlik Kampı 16 ağustos tarihinde başlamış olup hafta sonu öğrencilerin Eğirdir’i tanımasıyla geçmiştir. Eğirdir’i doğal güzelliği yönüyle çok beğenen yabancı uyruklu öğrenciler hayranlıklarını belgelemek amacıyla bol bol fotoğraf çektiler. 

16-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Eğirdir Belediyesinin ev sahipliğinde, Ankara Gençlik Servisleri Merkezi’nin organizasyonu ile düzenlenen gençlik kampına yurtiçi ve yurt dışından gönüllü 35 öğrenci katılmaktadır. 15 gün sürecek kamp etkinliğine katılan öğrenciler ilk olarak Eğirdir’i tanıma fırsatı bulurken hafta sonu düğünlerine de katılarak farklı kültürleri yaşamanın mutluluğunu tattılar. 

Bu kapsamda kamp programında önce şehir turu sonrasında Yazılı Kanyon’a giden grup Pazartesi günü Plaj Mahallesi Nafiz Yürekli piknik alanını temizlemiştir. 
Hafta sonu sıcakların artması ilke birlikte soluğu piknik alanında alan ailelerin kirlettikleri yerleri de yabancılar temizledi. Yabancıların bu hassasiyetini gören halk da örnek etkinliğine destek vermiştir. 40 büyük çöp torbası atık toplayan grup, çöp yığınlarıyla fotoğraf çektirip halka sosyal mesaj vermeyi de unutmamıştır.

Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu