Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, geçtiğimiz Aralık ayında başlatılan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle çocukları havuzla buluşturduklarını belirterek; “Projemizden 758 öğrencimiz yararlandı” dedi. 

ÇOCUKLARI HAVUZLA BULUŞTURAN PROJE: 

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesinde Isparta’da 758 öğrenci havuzla buluştu.

GEVREK; “PROJEMİZDEN 

758 ÖĞRENCİMİZYARARLANDI” 

Söz konusu projenin Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci 100 Günlük Program'ında da yer aldığını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, projenin sona erdiğini belirterek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan bir protokolle ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi başlatılmıştı. Isparta dahil tüm Türkiye'de uygulanan bu proje çerçevesinde bizde geçtiğimiz Aralık ayından bu yanan öğrencilerimize yüzme dersi vermeye başladık. İlk etapta 300'e yakın öğrencimizi havuzla buluşturduk. İkinci etapta da 458 öğrencimizi ve toplamda ise 758 öğrencimizi havuzla buluşturduk. Bu proje kapsamında küçük çocuklarımız yüzme öğrendiler. İl Müdürlüğü olarak uygulamamızı ise Davraz Mahallesindeki Tahsin Bilginer Yüzme Havuzunda yaptık.

“PROJEYİ TAHSİN BİLGİNER 

YÜZME HAVUZUMUZDA YAPTIK” 

Havuza gelen çocuklarımız oldukça heyecanlı ve mutlu oldular. Zira, mutlulukları yüzlerinden ve neşelerinden de anlaşılıyordu. Bilindiği gibi yürüttüğümüz proje aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci 100 Günlük Programı'nda yer almaktadır. Bu projede, ülke genelinde 100 bin öğrenciye yüzme öğretmek hedefleniyor. Projeyle ilgili okul yöneticilerimize bilgiler aktardık. Proje uygulaması boyunca okullarımızın 3'üncü ve 4'üncü sınıflarındaki öğrencilerimizi havuza aldık. Çocuklarımızın havuza ve yüzme derslerine ilgileri çok fazla olduğunu ve severek yaptıklarını gördük. Çocuklarımıza 5 kişilik antrenör ekibimiz eğitim verdi. Anı zamanda herhangi bir tehlikeye karşı da cankurtaran görevlilerimiz görev yaptı. Bütün ekibimiz çocuklarla yakından ilgilendi” dedi.