SDU Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, tartışılan Yaşam Merkezi Projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KAMPUS CAZİP OLMALI

Öğrenci geldiğinde güvenli kalabileceği bir ortam arzuluyoruz. KYK’ da 8 bin yedekte bekleyen öğrenci var. Bizim öğrenci sayımız 3 yıl önce 40 bindi şimdi 72 bine çıkardık. Uzun dönemde Öğrenci sayısını tutabilmemiz için, öğrencinin Isparta’ya yararının devam etmesi için üniversite kampus cazip hale gelmelidir. Öğrenci gelmezse esnaf iş yapamaz. Kafeteryalar, restoranlar iş yapamaz.

PROJE AVM DEĞİL

Yaşam Merkezi Projesi değişik şekillerde, yanlış anlatmamız da olabilir. Alışveriş Merkezi gibi yansıtılmış. Kinişe oraya AVM yapmaz. Kafeler, restoranlar, terzi olacak. Berber olacak, internet kafe olacak. Arzumuz o ki, şehir içindeki esnafımızın orada da bir şubesi olacak. Şehirde manavı var, orada da şubesini açsın. Herkes orada bir şubesini açsın. Isparta esnaflar bunu yapsın.

SDÜ Rektörü Prof Dr Hasan Ibicioğlu, dün kendi aralarında platform oluşturulan kafe ve restoran işletmecileri ile biraraya geldi. Üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren işletmecilerle Bolu Dağı Mangalevi'nde biraraya gelen Prof. Dr. Ibicioğlu. Belediye Encümeni'nin onay vermediği tartışmalı Yaşam Merkezi Projesinle ilgili açıklamalarda bulundu. Kampus içerisine asla bir AVM yapmayacaklarını belirten Ibicioğlu. projenin devlet kontrollü konaklama esaslı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ibicioğlu, şöyle konuştu:

ÖĞRENCİLER İÇİN BARINMA BİR SORUN

1 yıl içinde 5-10 bin yabancı öğrenci olacak. Bizim imkanlara ihtiyacımız var. Bu yıl birçok öğrenci gelip, geri gittiler. Öğrenciler kampus içerisinde kalabilecek mekanlar istiyor. Çünkü tanımıyorlar, güvenli yer istiyorlar. Veya fahiş fiyat isteniyor. Dedik ki; öyle bir konsept yapalım ki yabancı öğrenciler de gelse mutlu olsunlar. Yaşam Merkezi Projesini bunun için geliştirdik. 2 bin kişilik yurt. Kredi Yurtlar Kurumu işletecek. Anlaşmaları yapılmış. Bunun yarada (ki kafeler. restoranlar, terzi olacak. Berber olacak, internet kale olacak. Arzumuz o ki. şehir içindeki esnafımızın orada da bir şubesi olacak. Şehirde manavı var. orada ila şubesini açsın. Herkes -orada bir şubesini açsın. Ispartalı esnaflar bunu yapsın. Ölsek bizim cenazemize önce Ispartalılar gelir. Kastamonu dan birisi gelmez.

BİR AVM DEĞİL

Yaşam Merkezi Projesi değişik şeklîlerde, yanlış anlatmamız da olabilir. Alışveriş Merkezi gibi yansıtılmış. Kimse oraya AVM yapmaz. Çünkü yarın biz orada girenlere kimlik soracağız. Bir alışveriş merkezine giderken kimlik sorulsa olur mu? Böyle bir şeyle alakası yok. Olamaz da zaten. Öğrenci geldiğinde kalabileceği bir ortam arzuluyoruz. KYK'da 8 bin yedekte bekleyen öğrenci var. Bizim öğrenci sayımız 3 yıl önce 40 bindi şimdi 72 bine çıkardık.

KAMPUS CAZİP OLMALI

U/un dönemde öğrenci sayısını tutabilmemiz için, öğrencinin Isparta’ya yararının devam etmesi için üniversite kampus cazip hale gelmelidir. Öğrenci gelmezse esnaf iş yapamaz. Kafeteryalar, restoranlar iş yapamaz. YÖK'te yeni tasarılar var. Sirkelere üniversite kurma izni verilecek. Antalya'da 10 tane özel üniversite olursa, orada havalanı var. Her saat bir kente uçak var. Siz kendinizi öğrenci yerine koyun. Çocuğunuzu gönderiyorsunuz. Antalya dünya kenti. Antalya'ya mı gönderirsiniz yoksa Isparta’ya mı? Kampus içerisinde doğru düzgün bir şey yok. Isparta şehir olarak zaten 10 ay kış. Antalya'da 10 ay yaz. Olaya böyle bakmak kızım. Isparta’da üniversitenin geleceğinde esnafa yararlı olmasını düşünmeliyiz. Orada kafe olsa başka bir şey olsa öğrenci 24 saatini kampüste geçirmez. Öğrenciler kalacak yer istiyor, güzel mekanlar istiyor. Önemli sıkıntılar yaşanıyor. Üniversitenin bu ortam eksikliğini çözmesi lazım. Hem Türkiye'nin hem Isparta’nın hem esnafın iyiliği için çözmemiz lazım. Bu iş olsa da rektörüm, olmasa da rektörüm. Ama Isparta kaybedecek. Ben ona üzülüyorum. İşletmeciler önünü görmeli."