Vali Vahdettin Özkan, ilk YENİ YIL röportajını; 2637 Rakımlı Davraz Dağı’nda AKDENİZ’e verdi:

5. MEKANİK SİSTEM: 4 Milyon 500 Bin TL ödenek tahsis edildi. 10 Milyon TL’ye daha ihtiyacımız var.

İMAR PLANI: 257 Hektar’ı kapsayan 1/ 5000 Nazım İmar Planı hazır. 1/ 1000 Ölçekli Revizyon- İlave Uygulama İmar Planı tamam. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda, onay bekliyoruz

GÖLET VE SUNİ KAR: Görüyorsunuz, Kulovası’nda şu an kar yok. Gölet ve Suni Kar Sistemi inşa edilmek için proje hazırlanıyor. Planlar onaylandıktan sonra harekete geçilecek. 5. Mekanik Sistem ile de sezon kayak sezonu Mayıs’a kadar uzatılacak

YÜKSEK RAKIMLI KAMP SPORLARI: En büyük hedeflerden biri Yaz Sporları için de lisans almak. 4 çim saha var. 10 tane daha çim saha yapacağız. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük futbol kulüplerinin burada kamp yapması hayal değil.

OLİMPİYAT ATEŞİ, ULUSLARARASI KONGRE: Altyapıyı tamamladığımız an Uluslararası Olimpiyat organizasyonu kendiliğinden gelir. Uluslararası Davraz Kongresi de önemsediğimiz bir konu.

AKUT VE SAĞLIK: Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde ‘Arama Kurtarma (AKUT) ve İlkyardım Sağlık Merkezi kurulacak.

BAKA İLE TANITIM BÜTÇESİ: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) IV. Mali Destek Programı (2014) kapsamında 710 Bin TL hibe desteği verdi. ‘Davraz Dünya’ya Açılıyor’ Projesi hayata geçirilecek.

GÖLET VE SUNİ KAR TEMEL ÖNCELİK

Vali Vahdettin Özkan, ‘Oteller Bölgesi’ olarak tanımlanan Kulovası’nda sezon içerisinde sürekli kar olması için Gölet yapılacağını açıkladı. Yapılacak göletten Suni kar üretilecek.

5. MEKANİK SİSTEM İNŞA EDİLECEK

Vali Özkan, ortalama 15 Milyon TL finansman gerektiren 2100 metre 5. Telesiyej Sistemi için 4,5 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini söyledi: “Geri kalan Nazım İmar ve Revizyon Uygulama Planı onayından sonra bulunacak.”

710 BİN TL HİBE DESTEĞİ ALINDI

Vali Vahdettin Özkan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2014 Yılı Mali Destek Programı’ndan ‘Davraz Dünya’ya Açılıyor’ başlığı ile hibe alındığını söyledi: ‘Bütçesi 710 Bin TL. Davraz, Dünya’ya tanıtılacak.’

YÜKSEK RAKIMLI KAMP SPORLARI

Davraz Dağı’nın Yüksek Rakımlı Yaz Sporları ve Kamp Merkezi olması için de gayret gösterdiklerini kaydetti. Özkan, bu bağlamda Davraz’da 4 olan çim saha yatırımının en az 10’a çıkarılması gerektiğini ifade etti: ‘Özellikle Dünya çapındaki büyük futbol kulüpleri buraya gelebilir.’

ALTYAPI OLURSA OLİMPİYAT KENDİLİĞİNDEN GELİR

Vali Vahdettin Özkan, Türkiye’de çok önemli bir değere ulaşan Davraz’da teknik ve konaklama açısından altyapının yeterli düzeye ulaşması durumunda Uluslararası Kış Sporları Olimpiyat Oyunları’nın da kendiliğinden geleceğini öngördü. Özkan, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) Uluslararası Davraz Kongresi’ni de önemsediklerini söyledi.

AKUT VE SAĞLIK MERKEZİ

Vali Vahdettin Özkan, Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde Arama Kurtarma (AKUT) ve İlkyardım Sağlık Merkezi kuracaklarını da söyledi. Vali Özkan, AKUT ve İlkyardım’ın sadece sezon içinde değil, yaz döneminde de hizmet vereceğini ifade etti.

HERKESİN FAYDALANMASI İÇİN ULAŞIM İMKÂNLARI ARTIRILMALI

Vali Vahdettin Özkan, 2015 yılının ilk röportajını Gazeteniz AKDENİZ’e verdi.

- (Eksi) derecede; 2635 Rakımlı Davraz Dağı’nda 2015 Yılı hedeflerini Gazeteniz Akdeniz aracılığı ile topluma anlatan Vali Vahdettin Özkan, Kayak Merkezi’nden dezavantajlı kesimlerin de faydalanması gerektiğini söyledi.

Bu bağlamda Belediye’nin hafta sonları Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne sefer düzenlediğine atıf yapan Vali Özkan, özenli bir planlama ile hafta içi de organizasyon yapılabileceğini kaydetti.

KAYAK İÇİN LİSANSLI SPORCU

Kayak sporunun yeni kuşaklara sevdirilmesi için de yoğun bir emek, çaba verildiğini; projeler üzerinde çalışıldığını kaydeden Vali Vahdettin Özkan, şöyle dedi:

“Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü projeler hazırlıyor. Hayata geçiriyor. Son olarak 8 Ağustos- 18 Eylül tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü 800 gencimizi Davraz Zirve Doğa Kampı’na aldı.

Isparta’da şu an 600’ü aşkın lisanslı sporcumuz var.

Bu sayının artırılması için de çaba gösteriliyor.

OTELLER BÖLGESİ’NDE ŞU AN KAR YOK. SUNİ KAR YATIRIMI ŞART

Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde; 257 Hektar’da 1/ 5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın tamamlandığını kaydeden Vali Özkan, şöyle devam etti:

“Ayrıca 1/ 1000 Ölçekli Revizyon İlave Uygulama İmar Planı ve Alt Ölçekli çalışmalar hazırlandı. Onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunuldu.

Onaydan sonra etkin çalışmalara başlayacağız

Şu an ‘Oteller Bölgesi’ olarak tanımlanan Kulovası’ndayız. Ve kar şu an için yok.

Bunun için yatırım yapmalıyız

Bu bağlamda suni göletler yapılacak. Çalışmalar devam ediyor.

Göletlerde suni kar üreteceğiz.

Ayrıca Mekanik Sistem yatırımı planlandı. İlk adım olarak da 4,5 Milyon TL ödenek konuldu. Ortalama 10 Milyon TL’ye daha gereksinim var. Planlar onaylandıktan sonra etkili yatırımlar için adımlar atmaya başlayacağız.”