Bu konuda gerekli izin ve imari düzenlemelerin yapıldığını ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Müftülük hizmet binamız Antalya Yolunda hizmet vermektedir. Binalar arasına sıkışmış daracık bir yerde yıllardır hizmet veren Müftülüğümüze refah ve her türlü aktivitenin yer alacağı yeni bir Müftülük Hizmet Binası yapmak istedik. Bu doğrultuda geçtiğmiz yıl Isparta Belediye Başkanlığına müracaat ederek 2008 yılında boşaltılan ve Minasın Bölgesine giden Tabakhane’nin bulunduğu eski yere yani Demirköprü mevkiindeki alandan bu konuda bize arazi tahsisi yapılması talebinde bulunduk. 
 
Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi bu konuda çalışmalar yaparak müracatımızı değerlendirdi ve talep ettiğimiz alandan bize 5 bin 600 metrekarelik bir arsa tahsisi yaptılar. Bizde bunun üzerine halen ibadet hizmeti veren eski Tabakhane Camiinin yanında yer alan arsaya yeni il müftülüğü hizmet binası yapmak için çalışmalara başladık. 
 
Bu doğrultuda ilk olarak il müftülüğümüze tahsis edilen arazinin çevresini kapattık. Ardından söz konusu alanın yanına sitenin çalışmalarında kullanılmak üzere inşaat şantiyesi kurduk. Şimdi alanda çalışmalarımız sürüyor ve alanın toprak hafriyatının alınmasının ardından temel atma aşamasına gelinecek. Temel attıktan sonra da binanın yapımı hızlı bir şekilde sürecek. 
Yeni İl Müftülüğü hizmet binamız son derece modern ve yeni sistemle yapılacak olup 8 kattan oluşacak. Binanın içinde hizmet birimlerinin yanı sıra konferans salonu, Kur’anı Kerim okuma odası ve Kurs odaları gibi çok çeşitli birimler yer alacak” dedi.