SDÜ eski rektörü CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar'ın Yalvac'ı ziyaretini haber yapmamızın üzerine ortaya çıkan kriz dün Akdeniz Gazetesinde konunun derinlemesine haber yapılması üzerine yeni bir sürece girdi.

Milletvekili Baydar'ın Yalvac'a MYO Müdürü Bülent Özgülün daveti üzerine gittim. Yalvaç'ta yemek sırasında tabi ki ilçe başkanımız Kadir Yerli de bulundu. Siyasetçinin bulunduğu yerde siyaset konuşuluyor. Partimizde neler oluyor, neler yaşanıyor onları konuştuk' şeklindeki açıklamalarını Yerli yalanladı.

BENİ ESKİ GENEL BAŞKANIMIZ BAYKAL İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜRDÜ

Başkan Kadir Yerli, Beni Bülent Özgül ziyaretten birkaç gün öncesi telefonla aradı vekilin ziyarete geleceğini benimle görüşmek istediğini söyledi. Bende telefonumu vermesini ve beni aramasını istedim. Ancak Pazartesi sabahı tekrar Bülent Özgül arayarak öğleden sonra Sayın Baydar'ın Yalvaç'ta olacağını parti dışında makul bir yerde görüşmek istediğini iletti.

Bende partimize bile uğramayan vekilimizin bu talebini nezaketen kabul ettim. Saat 14.00 gibi geldi ve Bülent Özgül'ün de yer aldığı öğle yemeğinde görüştük. Gelişinin temele amacı tüzük kurultayı için il delegesi olmama hasebiyle benden destek istemek içindi.

Konuştuk, hatta beni telefonda eski genel başkanımız Deniz Baykal ile görüştürdü.
 

BİZ KARARIMIZI 3 AY ÖNCE VERDİK

Sayın milletvekiline verdiğim cevapta bizim delegeler olarak ortak hareket ettiğimizi belirterek 3 ay öncesi olağan genel kurulda tüzük değişikliği yapılmasından yana tavrımızı koyduğumuzu ifade ederek açıkça tüzük kurultayı için destek vermeyeceğimi ifade ettim. Bu görüşmeden sonra İl Başkanımızı da bilgilendirdim' şeklinde açıklamaları ile Milletvekili Baydar'ı yalanladı.
 

ÖZGÜL KONUSUNDA VERİLEN HABER DOĞRU

İlçe Başkanı Kadir Yerli, gazetemizde yer alan haberde MYO eski müdürü Bülent Özgülün yerel seçimlerde*CHP belediye başkan adayı olarak gösterilmesine ilişkin iddiaları da doğrulayarak, 'O görüşmede bu konuyu da sayın vekil sohbet olarak benimle paylaştı' dedi. Yerli bu konuda ne düşündüğü sorusuna ise 'Siyasi tecrübesizliğin bir ifadesidir' şeklinde cevap verdi.
 

BAYDAR'IN 8 BUÇUK YILDA 8 GRAM FAYDASI OLMADI

CHP Yalvaç İlçe Başkanı Kadir Yerli, Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar'ın Baykal hareketi olarak adlandırılan oluşum içerisinde yer alarak kendisinden destek istemeye gelmesini kesinlikle doğru bulmadığını ifade etti.

Baydar'ın rektör olarak görev yaptığı sekiz buçuk yıllık sürede siyasi anlamda ne Yalvac'a ne de İsparta'ya 8 gramlık faydası dokunmadığını ifade etti. Yerli, 'Sayın vekilimizle rektörlüğü sırasında ilçe başkanı sıfatıyla tam 3 kez randevulu olarak görüştüm.

Bu görüşmede kendim için değil Yalvaç için taleplerde bulundum. Ama her defasında bana kendi düşüncelerini aktardı benim isteklerim üzerinde hiç durmadı. Akademik anlamda üniversiteye katkıları olduğunu gözlemleme ile birlikte uçuk yılda siyaseten 8 buçuk yılda 8 gram katkısı olmamıştır.

Hatta ben bu konudaki sıkıntılarımı üç sayfalık bir rapor halinde o dönemki genel başkanımız Deniz Baykal ve genel sekreter Önder Sav'a rapor ettim' dedi.

YALVAÇ HEP GENEL BAŞKANLARIN YANINDA OLDU

İlçe Başkanı Yerli daha önce de Deniz Baykal'ı genel başkanlıktan indirmek için yapılan parti içi muhalefette yer ' almadıklarını belirterek bu defa da muhalefet kanadında değil genel başkanın yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.