Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 81. yıldönümü dolayısıyla, Emekli Astsubay Erdem Özcan'ın eserlerinden oluşan Atatürk ve El Sanatları Sergisi açıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu'ndaki serginin açılışına Vali Memduh Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve vatandaşlar katıldı.
     Serginin açılışında konuşan Vali Oğuz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 81. yıldönümünde anlamlı bir serginin açılmasının kendisini memnun ettiğini belirtti. Atatürk'ün bir yeri ziyaretinin çok büyük bir manası olduğunu ifade eden Oğuz, ''Geometride bir kural vardır, 'İki noktadan bir doğru geçer'. Atatürk'ün bulunduğu noktayla bizim bulunduğumuz nokta bir çizgidir. O çizgi Türk milletinin istikametidir, biz bu istikameti takip ederiz'' diye konuştu.
     Vali Oğuz, Atatürk'ün öğrenciliğinden Cumhurbaşkanlığı'na kadar ülkenin her yerinde, her kademesinde görev yaptığının bilindiğini, karar verirken ayakları yere basan, milleti bilen ve istikbali planlayan bir insan olduğu için Büyük Önder Atatürk'ün ''Türk'ün Atası'' olduğunu kaydetti.
     Isparta'nın işgal edilmeyen bir vilayet olmasının önemli olduğuna dikkati çeken Oğuz, şöyle konuştu:
     ''Düşmanın gözü burada da olmuştur, burayı da işgal etmek istemiş ve çok ciddi çatışmalar yapılmış, çok büyük saldırılar yapılmış. Ama bizim büyüklerimiz, ceddimiz, kahraman Ispartalılar buraya düşman ayağını bastırmamıştır. Yani Isparta marka şehir derken aynı zamanda özgürlüğüne, bağımsızlığına, taşının ve toprağının mukaddesliğine öteden beri inanan çok üst seviyede vatansever insanların yaşadığı bir şehridir. Büyük Atatürk bu şehre 81 yıl önce bu duygularla gelmiştir. Bu ziyaret aynı zamanda Isparta halkına bir teşekkür mahiyetindedir.''
     Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül de, sergiden elde edilen gelirin öğrencilerin eğitiminde kullanılacağını belirterek, ''Erdem bey emeklilikte de üretimine devam etmiş ve böyle güzel bir çalışmayı bizlere sunmuş. Kendisine derneğim adına çok teşekkür ediyorum'' dedi.
     Vatana hizmetin kutsal olduğunu ifade eden Emekli Astsubay Erdem Özcan ise, emekliliğinin ardından sanat ağırlıklı çalışmalar yaptığını söyledi. Erdem, ''Yurda hizmet, vatana hizmet yeminle başladı ve bitti. Benim elimden gelen budur, umarım beğenirsiniz'' diye konuştu.
     Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, 2 gün boyunca ziyaret edilebilecek.