Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Aşağıdinek ve Yukarıdinek köylerinden 86 aileye ikişer baş gebe düve dağıtımı yapıldı.

Aşağıdinek Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hazırladığı '86x2 kırsal alanda sosyal destek projesi' kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteğiyle 172 gebe düve hak sahiplerine teslim edildi.

Kooperatifin hazırladığı projenin bakanlığa sunulmasının ardından 22 Nisan 2009'da ihalesi yapılmış, Hasvet Tarım ve Hayvancılık şirketi Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Aydın, Manisa, Antalya ve Burdur illerinden Şarkikaraağaç'ın iklim şartlarına uyum sağlayabilecek hayvanları seçmişti.

Teslim töreninde konuşan İlçe Tarım Müdürü Cengiz Civil, projenin Şarkikaraağaç ekonomisine kısa sürede büyük katkılar sağlayacağını belirterek, "Tarım ve hayvancılık alanında sürekli gelişen ilçemiz hayvancılığı adına bir adım daha atılmış oldu. Hayvancılığın kalkınması ve süt üretiminin artması için bugün burada 172 adet süt ineği dağıtılarak bölge ekonomisine büyük katkı sağlanmıştır." dedi.

Hayvan sahiplerini uyaran Civil, kendilerine verilen süt ineklerinin iyi korunduğu takdirde bölgede sertifikalı süt ve hayvan satımının da başlayacağını söyledi.

Her ineğin 20 kilo süt verebileceğini aktaran Kooperatif Başkanı Ahmet Çakır de, "Şu anda tesiste günlük 700 litre süt toplanıyor. Bu ineklerin de süt vermesi ile birlikte günde 3-4 ton civarında süt toplanmaya başlanacak." diye konuştu.

2 yıl ödemesiz olarak dağıtımı yapılan Holstein ırkı süt ineklerinin ödemeleri vadeli olarak 6 yılda yapılacak. Hayvan dağıtımını yapan yüklenici firma Hasvet Tarım ve Hayvancılık Limited Şirketi yetkilisi Hidayet Şimşek, hayvanların bir yıl sigortalı olarak verildiğini belirtti.