ISİMED Genel Sekreteri Şükrü ALTUĞ konuyla ilgili olarak, Millî ve manevî değerlere bağlı gençliğin yetişmesinde büyük hizmetler gerçekleştiren İHL ve İlahiyatların Cumhuriyet Türkiye’sinin vazgeçilmez kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Şükrü ALTUĞ; konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de din eğitimini ve diyanet hizmetlerini içlerine sindiremeyen ve İmam Hatip Liselerine karşı çıkanların Cumhuriyetin kuruluş amaçlarına da karşı çıktıklarının farkında olup olmadıklarını sorarak, “Çünkü, bu dînî hizmet kurumları ve eğitim yuvaları, 87 yıl önce Cumhuriyetle birlikte kurulmuşlardır” dedi.

ALTUĞ;3 Mart 1924 tarihli ve 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 4. maddesinin âmir hükmü gereğince imamet ve hitabet gibi dini hizmetleri ifa edecek memurların yetişmesi için kurulması öngörülen “İmam ve Hatip Mektepleri”nin ilk olarak bundan 87 yıl önce 1924’de açıldığını belirterek, yine bu madde gereğince, Darülfünun’da bir İlahiyat Fakültesi açılmasının da 82 yıl öncesinin bir kararı olduğunu açıkladı.

Bu düzenlemenin Cumhuriyetin devrim kanunlarından olan ve Anayasa’ya göre değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri arasında yer aldığı belirten ALTUĞ, “Türkiye’de din eğitimi ile imam hatip liselerinin ve din hizmetleri ile diyanet teşkilatının, Cumhuriyet Türkiyesi’nin vazgeçilmez kurumlarından olduğunu göstermektedir” dedi.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 87. yıldönümü münasebetiyle bu gerçeğin yeniden hatırlanmasında Cumhuriyetin bekası için zaruret bulunduğunun altını çizen Genel Sekreter ALTUĞ; “Din eğitimsiz bir Türkiye düşünülemez.

Özellikle ahlakî çöküntünün hızla arttığı ve suç işleme yaşının giderek düştüğü bu nazik dönemde, din eğitimine ağırlık verilmesine ve dinî eğitim veren kurumların güçlendirilmesine şiddetle ihtiyaç vardır. Zira, dînî inancı sağlam ve manevî değerleri güçlü insanlardan zarar gelmez.” Şeklinde ifade etti.