TCDD Konya Bölge Müdürlüğü, 9 yıl önce seferden kaldırılan İzmir-Isparta-Burdur arasındaki Göller Ekspresi'ni yeniden başlatmak için çalışmalara başladı. Bu doğrultuda Dinar Karakuyu-Isparta arasındaki tren yolunun yenileme çalışmalarına başlandı.

Isparta ve Burdur bir taraftan Ankara-Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya ulaşcak Hızlı Tren Projesi çalışmalarını dört gözle beklerken diğer taraftan da 'kara trenini' özlemle bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Konya Bölge Müdürlüğü, İzmir-Isparta ve Burdur arasında sefer yapan Göller Ekspresi'nin yeniden başlatılması için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda Göller Ekspresi'nin İzmir-Isparta ve Burdur hattında mevcut potansiyel nedeniyle ekonomik olacağı kanısına varıldı. Bu doğrultuda Dinar Karakuyu ile Isparta Gar arasındaki tren yolunun yenilenmesi çalışmalarına başlandı. Tren yolu bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmir-Isparta ve Burdur arasında çalışan Göller Ekspresi yeniden sefere başlatılacak. Göller Ekspresi 9 yıldır sefer düzenlemiyor.

TCDD Konya Bölge Müdürlüğü'nce konuyla ilgili olarak hazırlanan bilgi notunda Göller Ekspresi ile ilgili şöyle denildi: 

2008'DEN BERİ SEFER DÜZENLENMİYOR

"Bölgemizdeki demiryolu çalışmaları nedeniyle 2008 yılından itibaren Pamukkale ve Göller Ekspresleri yol çalışmaları tamamlanıncaya kadar Genel Müdürlüğümüzce seferden kaldırılmıştır.

Seferder kaldırılan Isparta-Burdur-İzmir arası çalışan Göller Ekspresi'nin tekrar sefere konulması için Yolcu Dairesi Başkanlığımız tarafından araştırma yaptırılmış, trenin konulması planlanmış ancak 15 Temmuz 2016 ayaklanması nedeniyle seferler başlatılamamıştır.

POTANSİYEL VAR

Bölgemizde yeniden İzmir-Isparta-Burdur arasında Göller Ekspresi ile Burdur-Isparta-Eğirdir güzergahında  DMU setlerle yolcu trenlerinin sefere konulması ile yolcu treni olmayan garlarımıza hareket ve canlılık getirmesi ve demiryollarımızın imajını olumlu etkileyerek; illerimizin ekonomik, ticari ve kültürel yönden de katkı sağlayacaktır.  Isparta ilimiz merkez nüfusu 214 bin kişi, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 85 bin öğrenci, Askeriyede her dönemde 9 bin acemi asker eğitim görmektedir.

9 YILDIR HİÇBİR SEFER YOK

Burdur İl merkez nüfusu 80 bin kişi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 25 bin öğrenci bulunmaktadır. İllerimize yemin merasimi, öğrenci, asker ziyareti ve kep törenleri için aileler ziyarete gelmektedirler.

Üniversite öğrencilerimiz ulaşımını ekonomik olması nedeniyle demiryolunu tercih edeceklerdir.

Ayrıca İstanbul, İzmir yönünden Antalya iline gitmek isteyen yolcularımız trenle Isparta ve Burdur'a kadar gelip karayolu ile Antalya iline ulaşım için bir alternatif çözüm sunacaktır.

Isparta, Burdur. Akdeniz'e açılan demiryollarının son illeri olması nedeniyle bu hat kesiminde 9 yıldır hiçbir yolcu treni bulunmamaktadır."