Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or'un üzerinde önemle durduğu Genel Bilgi Tarama (GBT) uygulamaları kapsamında son 4 ay içinde 90 kayıp şahıs bulundu.

Hırsızlık suçundan aranan 46 kişi bu sayede yakalandı.

Vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or'un üzerinde hassasiyetle durduğu Genel Bilgi Tarama (GBT) uygulamaları sürüyor. Isparta Emniyeti yılın ilk 4 ayında 56 bin kişinin GBT'sini sorguladı. Uygulamalarda yaralama suçundan 161, hırsızlık suçundan 46, cinayet suçundan 3, tehdit suçundan 59, cinsel suçlardan 11, hakaret suçundan 46, uyuşturucu madde bulundurma ve satma suçundan 25, sahtecilik suçundan 12, yağma suçundan 2 diğer suçlardan toplam 866 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Ayrıca uygulamalarda kayıp şahıs olarak ihbar edilen 90 kişi bulundu. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü vatandaşın huzur ve güvenliği için çevre illerden suç işlemek üzere Isparta'ya gelen şahısların, ile girmeden yakalanması için de şehir giriş çıkış noktalarında kontrollerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu noktalarda yapılan GBT uygulaması sayesinde bu şahıslar ile girmeden yakalanarak adli mercilere sevk ediliyor.