Özel Altınbaşak Koleji'nin davetlisi olarak Isparta'ya gelen ABD'nin Teksas eyaletindeki Harmony Science Acedemy Okulu öğrencilerinin Türkçe gösterileri, Ispartalılar tarafından coşkuyla izlendi. 19 öğrencinin Türkçe şarkı, şiir seslendirmeleri ile birlikte 'Zeybek' oyunu ve folklor gösterileri salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.Isparta Özel Altınbaşak Koleji, bu sene ikincisini düzenlediği dil okulunda, ABD'li öğrencileri misafir etti. İngilizce, İspanyolca ve Türkçe olmak üzere 3 dil bilen öğrenciler, Türkçe pratiklerini geliştirmek için her yıl Türkiye'nin değişik illerinde misafir ediliyor.

Hocalarının nezaretinde günlük egzersizler yapan öğrencileri, veliler evlerinde konuk etti. Öğrenciler, 3 hafta boyunca öğrendiklerini düzenlenen bir etkinlikle sergiledi. 'Gurbet' şiirini okuyan öğrenciler 'Kolbastı', 'Zeybek' oynayıp 'Burçak Tarlası' isimli türküyü birlikte seslendirdi.Isparta Valisi Memduh Oğuz, samimi, içten bir program izlediklerini belirterek, Türkçe ile bir kez daha gurur duyduklarını söyledi. Oğuz, "Şüphesiz bu gurur tablosunun oluşmasında emeği olanları hatırlayacağız. Daha birkaç yıl evvel atılan küçük bir adımla başlayan, bugün dünyanın en önemli barış projesine doğru giden yolun sırrına ereceğiz. Bu düşüncenin ilmek ilmek dokunması için dünyanın dört bir yanında anadan, yardan uzak mücadele edenlere de selam ediyorum.

Yurt dışından gelen gençlerimizi misafir etmek için gayret sarf eden Ispartalılara da teşekkür ediyorum." dedi. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da Türkçeyi başka milletlere öğreten eğitim gönüllülerine teşekkür etti. Isparta adına güzel bir tabloyu görme fırsatı bulduklarını belirten Yılmaz, "Çocuklarımızı Türkiye'de görmekten, Türkçe şarkı, şiir okumaları, Zeybek oynamaları, Kolbastı oynamaları bizleri son derece mutlu etti. Sergiledikleri performans oldukça iyiydi. Bizim dilimizi konuşmaları bizi heyecanlandırdı." diye konuştu.Lise öğrencisi Antonio Belltran, kendi okullarında 3 dil öğrendiklerini söyledi. Antonio, "Türkçe gerçekten güzel bir dil. Kolay öğreniyor ve çok seviyoruz. Hocalarımızdan çok memnunuz, onlarla gayet iyi anlaşıyoruz.

Bizler her yaz Türkiye'ye gelerek pratiğimizi artırıyoruz. Buradaki okullar çok kaliteli ve öğrenicileri de çok saygılı." dedi. Türkçe'nin, dünyanın değişik ülkelerinde öğretildiğini ve konuşulduğunu bildiğini kaydeden Antonio, "Bizler artık Türkçe konuşarak derdimizi anlatabiliyoruz, insanlarla diyalog kurabiliyoruz. Birçok arkadaşlıklar kurdum. Aynı zamanda Isparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulduk." şeklinde konuştu.

ABD'li öğrencileri misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Isparta Özel Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çiftçi de öğrencilerin Türkçe'yi düzgün konuşabilmelerine hayran olduklarını belirtti. Çiftçi, öğrencilerin kısa sürede ezberledikleri şiir, şarkı ve oyunları en güzel şekilde sergilediklerini, bunun yanında, kendilerini misafir eden ailelerle dostluklar kurduklarını kaydetti. Çiftçi, gelecek yıl daha geniş kapsamlı bir olarak etkinlik düzenleyeceklerini kaydetti. Program sonrasında Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.