Isparta'da ablası Ebru Öztürk ve Uzman Çavuş Eniştesi Erkan Öztürk'ü 2 tane küçük çocuklarının gözleri önünde silahla vuran polis memuru Uğur Doğan'a biri ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet hapis cezası verildi

Olay, Davraz Mahallesi 3977 Sokak'taki 5 katlı apartmanın birinci katındaki dairede, 17 Kasım 2019 tarihinde meydana geldi. Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde görevli Uzman Çavuş Erkan Öztürk, eve gelen kayınbiraderi polis memuru Uğur Doğan ile tartışmaya başladı. Eşi Ebru Öztürk'ün de karıştığı tartışma, kavgaya dönüştü. Polis memuru Uğur Doğan, ablası ile eniştesine tabancayla peş peşe ateş etti, ardından da kaçtı. Silah sesini duyan apartman sakinleri, polise haber verdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve gelen sağlık ekipleri, çiftin yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay sırasında evde bulunan biri 2, diğeri 6 yaşında olan çiftin çocukları ise korumaya alındı.

'BU SUÇUN CEZASI İDAM OLMALI'

Olayda yaşamını yitiren çiftin 2 çocuğuna bakan Erkan Öztürk'ün Malatya'da yaşayan ağabeyi Erol Öztürk, "Bizim 2 canımız boş yere gitti. Geride 2 küçük çocuk kaldı. Bu yapılan suçun cezası idam olmalı ama kanunlarımız buna uygun değil. Verilen ceza bu suçun kanun karşısındaki cezasıdır ama bizim acımızı hafifletmez" değerlendirmesinde bulundu. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğunu da belirten Erol Öztürk, "Beni baba, eşimi de anne olarak görüyorlar. Kendi evlatlarımız gibi bağrımıza bastık. Şu an durumları iyi" dedi.