Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ve Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Piyade Albay Ferat Vural ile askerlerin aileleri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan 6 bin 396 asker, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Tuğgeneral Bozdemir, yaptığı konuşmada, ordunun en önemli örf ve adetlerinden olan and içme töreninin manevi değerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Bu yeminin bayrağın, milletin ve toprağın sonsuza kadar yaşayacağının ifadesi olduğunu belirten Bozdemir, yemin eden askerlerin en iyi yerden eğitim aldığını vurguladı.

Asker ailelerinin evlatlarıyla onur duyması gerektiğini vurgulayan Bozdemir, "Askerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra yapacakları mücadele ve görev, en az Malazgirt'te Alparslan'ın, İstanbul'un fethinde Fatih'in, Çanakkale'de, Sakarya'da Büyük Taarruz'da Mustafa Kemal'in emrinde zaferden zafere koşan Mehmetçiğin görevi kadar kutsaldır." dedi.

Konuşmaların ardından, bando eşliğinde tören geçişi yapıldı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 245 asteğmen adayı, komando beresi taktı, yemin etti.

Dağ Komando Okulu Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu, edilen yeminin devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem bakan gözlerin oyulacağının ifadesi olduğunu söyledi.

Komando andının okunmasının ardından askerler aileleriyle bir araya geldi.

Geçiş töreninin ardından aileler çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Askerler ailelerine kavuştuklarında duygu dolu anlar yaşandı.